Tapahtumat

Suomen jäätanssiparit ihastuttivat EM-jäällä

Turkkila ja Versluis kuudensina rytmitanssin jälkeen

12 tammikuun, 2024 JA KUVAT STLL

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat yhden kauden onnistuneimmista rytmitansseistaan Liettuan Kaunasissa käytävissä EM-kilpailuissa, jossa heillä on puolustettavanaan EM-pronssi. Pisteet 76,36 veivät parin sijalle kuusi ja toivat paikan finaaliin. Yuka Orihara ja Juho Pirinen tanssivat hyvällä intensiteetillä ja ovat sijalla kymmenen pistein 68,59. Paikan vapaatanssikilpailuun saavutti rytmitanssin 20 parasta paria, kun EM-kilpailuun osallistui ennätykselliset 33 jäätanssiparia.

Kun Tell It To My Heart -kappale lähti soimaan, yleisö lähti taputtamaan rytmikkäästi parin taituroidessa jäällä. Rytmitanssin teemat vaihtuvat vuosittain ja tämän kauden 1980-luvun teema on ollut fantastinen valinta katsojien viihdyttävyyden näkökulmasta.

”Eurooppalainen jäätanssi on tosi kovalla tasolla, joten tästä vain taistelemaan.”

– Laadullisesti ohjelmamme elementit olivat tänään parasta, mutta askelsarjoissa tuli teknisesti vähän epätarkkuuksia. Näissä menetimme ratkaisevia pisteitä, Versluis analysoi.

– Eurooppalainen jäätanssi on tosi kovalla tasolla, joten tästä vain taistelemaan. Kilpailu on pitkä ja me keskitymme nyt vahvasti huomiseen vapaatanssiin, Turkkila summasi.

Yuka Orihara ja Juho Pirinen luistelivat mainion rytmitanssin ja ovat jäätanssikilpailussa kymmenentenä.
Yuka Orihara ja Juho Pirinen

Yuka Orihara ja Juho Pirinen ovat omaksuneet erinomaisesti poptähti Madonnan elkeitä rytmitanssiinsa, ja se tuo erinomaisesti esille heidän luonnollista räväkkyyttään. Pari ei ollut täysin tyytyväinen ohjelmaansa, sillä twisseleiden ja askelsarjan tasot laskivat tavoitelluista tasoista. 

”Huomisessa vapaatanssissa on luvassa kunnon show, koska se on meidän tavaramerkki.”

– En olen ihan sataprosenttisesti tyytyväinen tämän päivän suoritukseen, mutta plussan puolelle jäätiin kuitenkin. Huomisessa vapaatanssissa on luvassa kunnon show, koska se on meidän tavaramerkki, Pirinen kuvaili.

– Olen tosi helpottunut, sillä jännitin niin paljon, että suorastaan itketti, Orihara kertoi.

Jäätanssikilpailun johdossa ovat Euroopan mestaruutta puolustavat italialaiset Charlene Guignard ja Marco Fabbri tuloksella 86,80. Toiselle sijalle luistelivat Ison-Britannian Lilah Fear ja Lewis Gibson pistein 85,20 ja kolmanneksi isäntämaata Liettuaa edustavat Allison Reed ja Saulius Ambrulevicius pistein 80,73.

Kilpailut jatkuvat perjantaina miesten vapaaohjelmakilpailulla klo 18.00.

Taitoluistelun EM-kilpailujen aikataulu ja tulokset.

Näin seuraat taitoluistelun EM-kilpailuja:

Perjantai 12.1.

Yle TV2:
Miesten vapaaohjelma 20.15  

Suora lähetys Yle Areenassa klo 11.55.

Lauantai 13.1.  

Yle TV2:
Naisten vapaaohjelma 15.20 

Jäätanssin vapaatanssi 19.45  

Suora lähetys Yle Areenassa klo 12.55.