Tapahtumat

Taitoluistelun MM-kisat vuoden Urheiluilmiö?

20 joulukuun, 2017

Taitoluistelun MM2017 on saanut merkittävää tunnustusta myös muualta kuin oman lajiväen parista. MM-kisat ovat yksi neljästä ehdokkaasta valittavaksi tämän vuoden Urheiluilmiöksi. Valinta julkistetaan 18. tammikuuta Urheilugaalassa.

Taitoluistelun MM-kisojen ehdokkuus julkistettiin 2. joulukuuta. Ehdokkaat nimennyt raati perusteli asian näin: ”Viime kevään taitoluistelun MM-kilpailut olivat yksi suomalaisen urheilujärjestämisen pitkän perinteen taidonnäytteistä. Kisat saivat erityisesti kiitosta raikkaasta kisailmeestä ja poikkeuksellisen yhteisöllisestä tunnelmasta. Tämä näkyi etenkin kaikkia kannustavassa yleisössä sekä Suomi 100 -juhlavuoden keskeisen teeman ”yhdessä” tekemisen luontevana toteuttamisena kisojen alusta loppuun. MM-kisat onnistuivat taloudellisesti hyvin ja tulos näkyi positiivisesti koko Helsingin talousalueella.”

Muut palkintoa tavoittelevat ovat

1) Elektronisen urheilun (eSports) kasvu suomalaismiesten suosikkilajiksi, 2) Koripallomaajoukkue koko kansan suosikiksi ja tulokas Lauri Markkanen fanien keulakuvaksi EM-kisojen Suomen alkulohkossa ja 3) Maastohiihdon uskonpalautus ladulla ja katsomossa viiden suomalaismitalin saattelemana MM-kotikilpailuissa.

Palkintoraati äänestää tuloksen ja se julkistetaan Urheilugaalassa 18. tammikuuta. Tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan Hartwall Areenalla Helsingissä ja se televisioidaan suorana.

Varsinaisia Urheilugaalan palkintoluokkia on kaikkiaan kuusi: Läpimurto, Taustavoima, Urheiluilmiö, Urheilukulttuuri, Vuoden urheiluseura sekä Suomen liikkuvin kunta. Juhlassa palkitaan myös Vuoden Urheilija, Vuoden Joukkue, Vuoden Valmentaja ja Vuoden Nuori Urheilija. Lisäksi Urheilugaala jakaa erikoispalkintoja, Suomen Urheilumuseosäätiö valitsee Hall of Fame -palkinnon saajat ja Olympiakomitean johtama asiantuntijaraati Suomen Aktiivisimman työpaikan.

Lisäksi on käynnissä vuoden Sykähdyttävimmän urheiluhetken yleisöäänestys.

Lisää tietoa löydät netistä
urheilugaala.fi.

teksti Kaisa Viitanen | kuva Urheilugaala/Pasi Salminen

Taitoluistelulehti 5/2017