Tapahtumat

Paradise luisteli maailmanmestariksi

Suomelle hopeaa ja pronssia

13 huhtikuun, 2019 STLL Elina Paasonen

Venäjän Paradise vei muodostelmaluistelun maailmanmestaruuden. Joukkue luisteli virheettömän suorituksen ja oli lyhytohjelman lisäksi paras myös vapaaohjelmaosuudessa. Yhteispisteitä Paradise sai 234,38.

– Viime vuonna tipahdimme lyhytohjelman johtoasemasta lopputuloksissa pronssille. Kulta maistuu nyt todella hyvältä, joukkueen kapteeni Anna Shkurdai kertoi.

Tuore maailmanmestari Venäjän Paradise.
I Paradise

Hopeasta ja pronssista käytiin tiukkaakin tiukempi taistelu suomalaisten joukkueiden välillä. Hopeaa nappasi vuoden 2018 maailmanmestari Marigold IceUnity pistein 228,70. Joukkue luisteli ohjelmansa vahvasti, vaikka suoritukseen sattui kaatuminen taiteellisessa rivielementissä.

– Onneksi kaatuminen sattui elementtiin, joka ei ole pisteiden valossa kaikkein arvokkain. Se tarkoitti kuitenkin laatumiinuksia kaatumisvähennyksen lisäksi, valmentaja Anu Oksanen totesi.

– Koko kausi on ollut taistelua. Vapaaohjelma on yleensä ollut meillä se vahvempi suoritus, mutta tällä kertaa se ei ollut täydellinen veto. Kovatasoisessa MM-kilpailussa hopea on hieno saavutus, joka huomenna varmasti jo maistuu tätä hetkeä paremmalta.

Kapteeni Camilla Sundgren näki kaatumisen, mutta tiesi, ettei joukkue pienestä epäonnistumisesta hetkahda.

– Tämä on lajin luonne. Sitä joka kaatuu, tuetaan. Me kaikki tiedämme, miltä se tuntuu.

– Vaikka maailmanmestaruutta haettiin, ovat tunnelmat upeat. Nyt on todella kiitollinen ja onnellinen olo, Sundgren totesi tyytyväisenä.

MM-hopeamitalisti Marigold IceUnity
II Marigold IceUnity

Rockettesin huima nousu

Pronssille nousi huippusuorituksella lyhytohjelman jälkeen viidentenä ollut Helsinki Rockettes. Joukkue jäi hopeasta vain 0,09 pistettä keräten yhteispisteet 228,61. Valmentaja Kaisa Arrateig kiitti vuolaasti joukkuettaan onnistumisesta vapaaohjelmassa.

– Nämä mimmit ovat urheilijoita, jotka osaavat ottaa tuvan haltuun. Joukkue teki kuuliaisesti kaikki elementit ja piti hyvän vauhdin ja tunnelman. Loistavaa työtä, Arrateig fiilisteli.

Pronssi maistui Helsinki Rockettesille, sillä se jäi viime kaudella täpärästi ulos MM-kisoista.

– Vaikka pisteissä jäi vain pieni ero hopeaan, olemme silti tyytyväisiä. Jäällä oli ihan mieletön tunnelma. Nautimme joka sekunnista. Päivä on ollut yhtä tunteiden vuoristorataa, sillä kausi päättyy näihin MM-kisoihin. Niin upeaa kokea tämä kaikki juuri näiden joukkuetovereiden kanssa, joukkueen kapteeni Nona Vihma iloitsi .

Tuore MM-pronssimitalisti Helsinki Rockettes
III Helsinki Rockettes

Lyhytohjelman jälkeen kolmantena ollut Kanadan Nexxice oli lopputuloksissa neljäs.

Muodostelmaluistelun MM-kotikilpailut ovat olleet suomalaisille aina menestyksekkäät. Vuonna 2001 Rockettes luisteli hopealle. Vuonna 2011 Rockettes voitti maailmanmestaruuden ja Marigold IceUnity saavutti hopeaa.

MM-kilpailujen tulokset.