Tapahtumat

Pohjoismaiden mestaruuksista kisataan Rovaniemellä

29 tammikuun, 2018

Taitoluistelun Pohjoismaiset mestaruudet luistellaan helmikuun 1.−4. päivänä Rovaniemen Lappi Areenalla. Suomen Taitoluisteluliiton, Rovaniemen Taitoluistelijoiden ja Santasportin yhteistyönä järjestämänä kilpailu kerää napapiirille luistelijoita Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista.

Kilpailun ollessa seniorisarjassa avoin myös muiden maiden luistelijoille, on mukana kilpailijoita lisäksi Virosta, Valko-Venäjältä ja Azerbaidžanista. Kaikkiaan kilpailussa on mukana n. 80 yksinluistelijaa seniori-, juniori- ja noviisi-sarjassa.

Suomen joukkueessa kilpailevat senioreissa maamme kärkinimiin kuuluvat Viveca Lindfors, Jenni Saarinen, Valtter Virtanen ja Roman Galay. Lindfors, SM-kisojen hopeamitalisti, sijoittui juuri päättyneissä EM-kilpailuissa 14:nneksi. Suomen mestari Valtter Virtanen, joka luistelee nousujohteista kauttaan, hätyyttelee kisa kisalta 200 pisteen rajaa. Valtterilta on kevään MM-kisojen lyhytohjelman tekninen pisteraja (ISU:n asettama) vielä uusimatta ja se onkin varmasti miehellä mielessä kisaan lähdettäessä. Kovin vastus naisten sarjaan tullee Ruotsista, kun olympialaisiin valmistautuva nuori Anita Ostlund tulee testaamaan kisakuntoaan. Miesten sarjassa korkeimman piste-ennätyksen haltija on Ruotsin Alexander Majorov, EM-kisojen seitsemäs, joka koki karvaan pettymyksen kun Ruotsin Olympiakomitea ei nimennyt häntä Ruotsin olympiajoukkueeseen. Suomen olympiaedustajaksi valittu Emmi Peltonen ei ole mukana kilpailussa.

Noviiseissa ja junioreissa suomalaiset ovat tottuneet olemaan vuosittain mukana kärkikahinoissa, joten iskukykyinen joukkueemme ei varmasti anna kilpakumppaneilleen periksi tälläkään kertaa.

Rovaniemen Taitoluistelijoiden kilpailujärjestelyistä vastaava Laura Lauri iloitsee taitoluistelun pohjoismaisten huippujen saapumisesta paikkakunnalle.

– Rovaniemellä järjestetään vuosittain useiden lajien kansainvälisiä kilpailutapahtumia. On hienoa, että taitoluistelu on liittynyt mukaan tuohon joukkoon. Rovaniemen Taitoluistelijoille PM-kilpailut ovat tärkeä tapahtuma toiminnan kehittämisen ja lajinäkyvyyden kannalta.

Kilpailun live stream osoitteessa www.skatingfinland.fi/live

Kilpailuinfoa: https://www.stll.fi/luistelijalle/nordics-2018/

Aikataulu, osallistujat ja tulokset:  http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/Nordics2018/index.htm

Tulostiedotteet: www.stll.fi etusivun uutiset

Facebook: TheNordics2018
IG: SkatingFinland

 

Alexander Majorovin kuvasi Antti Lehto