Tapahtumat

Paikkoja jaossa olympialaisiin

6 heinäkuun, 2017

Helsingin MM-kisojen tulokset ratkaisevat jo valtaosan eri maiden paikoista vuoden 2018 talviolympialaisiin.

Olympialaisten taitoluistelukilpailuihin pääsee osallistumaan 30 naista ja miestä, 20 pariluisteluparia ja 24 jäätanssiparia.

Helsingin MM-kisoissa olympialaisten paikkoja on jaossa seuraavasti: 24 maapaikkaa miesten ja naisten kilpailuihin, 16 maapaikkaa pariluisteluun ja 19 maapaikkaa jäätanssiin.

Maat, joiden luistelijat pärjäävät Helsingin MM-kisoissa niin hyvin, että ne ovat oikeutettuja saamaan jossakin lajeista seuraavan vuoden MM-kisoihin kaksi tai kolme edustajaa, saavat saman määrän maapaikkoja myös olympialaisiin. Maat, joille on tulossa vain yksi edustuspaikka seuraavan vuoden MM-kisoihin, laitetaan paremmuusjärjestykseen maan parhaimman luistelijan mukaisesti.Listan kärjessä olevat ansaitsevat kotimaalleen paikan olympialaisiin, kunnes kaikki MM-kisoissa jaossa olevat paikat (24 miestä ja naista, 16 paria ja 19 jäätanssiparia) on valittu.

Loput maapaikat – 6 miestä ja naista, 4 pariluisteluparia ja 5 jäätanssiparia – ratkeavat syyskuussa Nelbelhorn Trophyn yhteydessä järjestettävässä olympiavalintakilpailussa.Oberstdorfissa viimeisiä olympiapaikkoja voivat saavuttaa vain maat, joilla ei jo ole sarjaan MM-kilpailusta ansaittua paikkaa.

Silloin tällöin käy niin, että vaikka maa olisi saanut maapaikan tai useammankin olympialaisiin, se päättää olla käyttämättä sen tai osaa paikoistaan. Näitä tilanteita varten ISU:lla on kattava joukko erilaisia lisäohjeita olympiapaikkojen täytössä. On varsin tavallista, että viimeiset olympiapaikkoja kärkkyvät maat joutuvat jännittämään pitkään.

Taitoluistelu-lehti 2/2017