Tapahtumat

Mukana yli 1600 luistelijaa 23 maasta

From Darkness to Light on ensimmäinen virtuaalinen muodostelma­luistelu­show

1 huhtikuun, 2021 Helena Tienhaara Ville Levijärvi, OneTeamMVMT ja Sk8mix

Kansainvälinen From Darkness to Light -virtuaalinäytös tuo laajan kirjon muodostelmaluistelua kotisohville lauantaina 3. huhtikuuta. OneTeamMVMT:n järjestämään tunnin pituiseen spektaakkeliin osallistuu yli sata joukkuetta ympäri maailmaa. 

Kausi 2020–2021 on ollut poikkeuksellisen haastava luistelijoille ympäri maailman. Osa muodostelmaluistelujoukkueista ei ole astunut jäälle kertaakaan sen jälkeen, kun maailma sulkeutui maaliskuussa 2020. Toiset ovat harjoitelleet rajoitetusti, esimerkiksi pienryhmissä, maskeilla tai turvavälejä noudattaen. Osa joukkueista on saanut harjoitella normaalimmin, mutta kilpailukausi on kutistunut tyngäksi tai peruttu kokonaan.

”Mielessämme alkoi pyöriä ajatus kansainvälisestä ja virtuaalisesta hyväntekeväisyysnäytöksestä.”

Haasteista huolimatta joukkueet ympäri maailmaa ovat löytäneet tapoja ylläpitää positiivista ilmapiiriä ja tehokasta harjoittelua.  Kanadassa perustettu muodostelmaluistelua tukeva järjestö OneTeamMVMT alkoi jo syksyllä pohtia, miten luistelijoita voisi tukea haastavina aikoina. OneTeamMVMT on aikaisempina vuosina järjestänyt leirejä ja muita tapahtumia, mutta nyt piti keksiä jotain uutta.

– Mielessämme alkoi pyöriä ajatus kansainvälisestä ja virtuaalisesta hyväntekeväisyysnäytöksestä. Nyt tulevana viikonloppuna tämä vihdoin toteutuu kertoo OneTeam MVMT:n perustaja ja From Darkness to Light -tapahtuman luoja Lisa Carriere.

Suomalaisjoukkueita mukana

Näytöksen ideointi starttasi viime syksynä useiden entisten senioriluistelijoiden ja valmentajien kanssa. Tapahtuman suunnittelussa kuultiin myös koreografeja ja muita taitoluistelumaailman ihmisiä.

– Kuulimme monelta suunnalta, että peruuntuneiden kilpailujen ja tapahtumien vuoksi joukkueet tarvitsivat jotain, mitä odottaa ja mitä varten treenata. Näytös vastaa tähän toiveeseen, Lisa kertoo.

Luvassa on kaikkien aikojen ensimmäinen virtuaalinen muodostelmaluistelushow, jossa esiintyy joukkueita ympäri maailmaa.  Näytöksen teeman, From Darkness to Light, tarkoituksena on kuvastaa yhteistä kamppailua, jota koko muodostelmamaailma on käynyt pandemian aikana.

”Peruuntuneiden kilpailujen ja tapahtumien vuoksi joukkueet tarvitsivat jotain, mitä odottaa ja mitä varten treenata.”

Virtuaalinäytökseen osallistuu 107 joukkuetta 23 maasta. Mukana on yli 1600 urheilijaa ja joukkueita aloittelijoista aikuisiin, erityisryhmiin ja maailman huippuihin. Suomesta näytökseen osallistuvat Helsinki Rockettes, Team Unique, Marigold IceUnity, Valley Bay Synchro, Musketeers, Stella Polaris, Aurora Borealis, Finettes ja MiniMints.

Suomalaisista SM-seniori joukkueista on mukana Helsinki Rockettes (kuvassa), Marigold IceUnity ja Team Unique.
Suomalaisista SM-seniorijoukkueista ovat mukana Helsinki Rockettes (kuvassa), Marigold IceUnity ja Team Unique.

Yhtenäinen kokonaisuus

Näytöksen musiikin on luonut Hugo Chouinard, joka rakensi näytöksen ääniraidat kahdelle puoliajalle. Puoliaikojen teemat ovat näytöksen nimen mukaisesti pimeys ja valo.

– Hugo on varsinainen musiikillinen nero monien taitoluistelijoiden ja muodostelmajoukkeuiden musiikien takana, hehkuttaa Lisa.

Kun Hugon luoma musiikkikooste valmistui, näytöstiimi loi esitykselle tarinan ja osoitti jokaiselle osallistuvalle joukkueelle oman pienen musiikkipätkän, johon he voivat luoda koreografiansa. Toteutukselle annettiin hyvin vapaat kädet. Toiveena oli ainoastaan se, että esitys kuvastaisi sen puoliajan teemaa, jossa joukkue esiintyy. OneTeamMVMT editoi joukkueiden lähettämät videot kokonaisuudeksi, jolloin musiikki ja tarina jatkuvat yhtenäisenä alusta loppuun.

– Tässä show’ssa joukkueet pääsevät näyttämään taitojaan ja fanit nauttimaan upeasta ja taiteellisesta kokonaisuudesta, Lisa sanoo.

OneTeamMVMT editoi joukkueiden lähettämät videot kokonaisuudeksi, jolloin musiikki ja tarina jatkuvat From Darkness to Light -show'ssa yhtenäisenä alusta loppuun.
OneTeamMVMT editoi joukkueiden lähettämät videot kokonaisuudeksi, jolloin musiikki ja tarina jatkuvat From Darkness to Light -show’ssa yhtenäisenä alusta loppuun.

Tunnin mittainen näytös nähdään live streamina OneTeamMVMT:n nettisivuilla lauantaina 3.4. klo 19.00 Suomen aikaa. Liput virtuaalitapahtumaan maksavat 7,5 euroa, ja puolet esityksen tuotosta jaetaan osallistuville joukkueille. Ostetut liput toimivat yhdellä laitteella ja show on katsottavissa uudelleen 48 tunnin ajan.

– Olen nähnyt toisen puoliajan jo ennakkoon ja lopputulos oli hämmästyttävän hieno. Joukkueiden lähettämät esitykset ovat todella upeita, enkä malta odottaa, että pääsemme näyttämään shown maailmalle, iloitsee Lisa.


OneTeamMVMT:n From Darkness to Light -hyväntekeväisyystapahtuman lipunmyynti.