Tapahtumat

Paradise johtaa lyhytohjelman jälkeen

Marigold IceUnity toisena MM-jahdissa

12 huhtikuun, 2019 STLL Antti Lehto

Muodostelmaluistelun järjestyksessään 20. maailmanmestaruuskilpailut käynnistyivät Helsingissä perjantaina lyhytohjelmin. Täyden katsomon edessä nähtiin useita huippusuorituksia. Kilpailun johtoon luisteli Venäjän Paradise pistein 87,12.

– Olen tyytyväinen joukkueen suoritukseen ja ylpeä luistelijoistani. Suoritus oli kauden paras, vaikka pisteet eivät ihan yltäneet kauden parhaaseen, joukkueen valmentaja Irina Yakovleva arvioi.

Suomen Marigold IceUnity on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen toisena pistein 85,90, vain 1,22 pisteen päässä kärjestä. Valmentaja Anu Oksanen totesi, että suoritus oli hyvä alku MM-kilpailuille.

Magigold IceUnity MM-kilpailujen lyhytohjelmassa AL
Magigold IceUnity nautti kilpailemisesta täyden kotikatsomon edessä. Joukkueen kapteeni Camilla Sundgren kertoi, että yleisön kannustus tuntui uskomattomalta.

– Olemme tehneet paljon töitä lyhytohjelman kanssa. Twisseleissä oli pientä epätarkkuutta, mutta suoritus oli kokonaisuudessaan kauden paras. Olemme tyytyväisiä tähän.

Kanadan Nexxice lähtee kolmannelta tilalta huomiseen vapaaohjelmakilpailuun pistein 84,63. Nexxicen kapteeni Kelly Britten iloitsi joukkueensa onnistumisesta.

– Luistelimme täydellä sydämellä. Viime vuonna olimme MM-jäällä kahdeksansia. Nyt olemme harjoitelleet tiiviisti ja on ihanaa, että tehty työ näkyy.

Nexxice MM-kilpailujen lyhytohjelmassa AL
Ontariolainen Nexxice onnistui upeasti lyhytohjelmassaan ja lähtee huomiseen vapaaohjelmakilpailuun kolmannelta sijalta. Joukkue on lajin kaksinkertainen maailmanmestari, jolla on myös kaksi MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia.

Suomen Helsinki Rockettes on lyhytohjelman jälkeen viidentenä. Se on 82,12 pisteellään vain 2,51 pistettä kärkikolmikon takana. Helsinki Rockettesin ohjelmaan osui nopea kaatuminen avoblokin lopussa.

Helsinki Rockettes MM-kilpailujen lyhytohjelmassa AL
Helsinki Rockettesin katseet ovat jo lauantain vapaaohjelmassa, jonka joukkue luistelee kuuman ryhmän ensimmäisenä.

– Ohjelma ja pisteet olivat muuten hyvät. Tunnelma ohjelmassa oli mahtava, eikä kaatumista kannata jäädä sen kummemmin miettimään. Huomenna vapaaohjelmamme musiikki alkaa sanoilla Hello Helsinki, Let´s talk about skating skating skating. Ohjelmamme tulee olemaan show, jota odotamme että pääsemme lähteä esittämään, valmentaja Kaisa Arrateig summasi.

Vapaaohjelmat luistellaan lauantaina alkaen klo 13.45. Helsinki Rockettes luistelee klo 17.38 ja Marigold IceUnity klo 17.54.

Lyhytohjelman tulokset ja lauantain luistelujärjestyksen löydät ISU:n sivuilta.