Tapahtumat

Valtter Virtanen ja Makar Suntsev kirittivät toisiaan

Linnea Ceder 10:s Nebelhorn Trophyssa Saksassa

25 syyskuun, 2022 STLL Antti Lehto ja STLL

Maajoukkueluistelija Linnea Ceder avasi kilpailukautensa Nebelhorn Trophyssa Saksan Oberstdorfissa sijoittumalla kymmenenneksi. Valtter Virtanen ja Makar Suntsev sijoittuivat lopputuloksissa peräkkäisille sijoille 12 ja 13.

Torstain lyhytohjelmassa Linnea Ceder teki ensimmäistä kertaa kolmoislutzin ja kolmoistulpin yhdistelmän ja raivasi tiensä vapaaohjelman kuumaan ryhmään. Lauantaina hyppy-yhdistelmiin tuli kuitenkin helpotuksia ja vapaaohjelma jäi hyppyjen osalta muutenkin rikkonaiseksi (95,38). Kokonaispistesaalis 152,81 oli kuitenkin korkeampi kuin mihin Ceder on päässyt edeltävien kausien avauskilpailuissa.

– Harmittaa, että sinne mahtui virheitä. Tämä ei ollut sitä, mitä lähdettiin hakemaan, mutta kokonaisuutena kisa oli ihan ok. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan, Linnea Ceder kommentoi vapaaohjelman jälkeen.

Espoon Jäätaitureita edustavan 20-vuotiaan luistelijan seuraava kilpailu on Finlandia Trophy kotijäillä Espoossa.

– Maanantaina takaisin harjoituksiin, ja sitten ehdin treenata täysillä viikon verran. Pitää vain treenata niin paljon kuin ehtii ja pystyy, niin kyllä tämä tästä sitten lähtee rullaamaan.

Naisten kilpailun Oberstdorfissa voitti hallitseva MM-hopeamitalisti Belgian Loena Hendrickx pistein 208,05.

Seuraava kohtaaminen Finlandia Trophyssa

Valtter Virtanen vakuutti toisessa kotipaikassaan Oberstdorfissa erityisesti lyhytohjelmassa, jonka hän luisteli puhtaasti ja hyvällä laadulla ja keräsi pisteet 69,34 pistettä.

Suomen miestaitoluistelijat Valtter Virtanen ja Makar Suntsev kävivät kovaa keskinäistä kisaa Nebelhorn Trophy -kilpailussa Saksan Oberstdorfissa. Miehet sijoittuivat lopputuloksissa peräkkäisille sijoille 12 ja 13.
Valtter Virtanen (oik.) ja Makar Suntsev kävivät kovaa keskinäistä kisaa Nebelhorn Trophy -kilpailussa Saksan Oberstdorfissa. Miehet sijoittuivat lopputuloksissa peräkkäisille sijoille 12 ja 13.

– Oli tärkeää näyttää itsellekin, että olen heti kauden alussa kunnossa. Tämä on yksi Euroopan parhaista jäähalleista ja minulle ehdoton suosikkipaikka. Ja tottakai, kun toinen koti on ollut täällä, niin on aina kiva tulla tänne ja tervetullut fiilis, Virtanen sanaili.

Vaikka vapaaohjelmassa Virtasen hyppyelementteihin tuli helpotuksia, kokonaispisteet 178,28 olivat kuitenkin 35-vuotiaan luistelijan pitkän uran kaikkien aikojen parhaat kauden aloituspisteet.

– Vapaaohjelma on uusi, ja sitä on eri asia kisatilanteessa lähteä tekemään kuin vanhaa hyvää lyhytohjelmaa. Menee oma aikansa, että saa rytmin menemään kisoissa kohdilleen. Nyt lähdetään jo seuraavaa kisaa kohti.

Alkusyksystä jo kahdesti juniorisarjassa kisannut Makar Suntsev arvioitiin Virtasta paremmaksi vapaaohjelmassa pistein 115,66, ja kokonaispisteissäkin 18-vuotias kotkalainen nousi parin pisteen päähän ansaiten 176,09 pistettä. Suntsevin vapaaohjelman kohokohtia olivat kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmä sekä kahden kolmoissalchowin hyppysarja.

– Sanoisin, että tämä oli ihan hyvä aloitus seniorisarjan kaudelle. Tykkään itse asiassa enemmän luistella senioriohjelmaa askelsarjoineen, koska se tuo minun komponenttipuolen paremmin esiin, Suntsev arvioi.

Kaksikko kohtaa toisensa uudelleen jo kahden viikon päästä Finlandia Trophy -kilpailussa Espoossa.

Miesten kilpailun Oberstdorfissa voitti Kanadan Keegan Messing pistein 245,74.

Nebelhorn Trophyn tulokset.