Tapahtumat

Koko Suomi luistelee täyttä sataa kohti

28 syyskuun, 2017

Suomen Taitoluisteluliiton ja Suomen Luisteluliiton yhdessä viime talvena käynnistämä koko kansan luisteluprojekti ”Ice Skating Tour feat Koko Suomi Luistelee” saa jatkoa. Liittojen yhteinen Ice Skating Tour kiertää 70 paikkakunnalla, lisäksi taitoluisteluseuroissa on omia Koko Suomi Luistelee -tapahtumia.

Taitoluisteluliiton ja pikaluisteluliiton yhteisprojekti sai viime talvena loistavan vastaanoton. Erityyppisiä tapahtumia, sekä Ice Skating Tour -päiviä että Koko Suomi Luistelee -tempauksia järjestettiin loka-maaliskuussa lähes 90.

– Tänä talvena olemme lajiliittoina päättäneet yhdessä kiertää Suomea vain Ice Skating Tour -nimen ja konseptin alla, toki mukana on mm. Taitoluisteluliiton omia osioita, kuten ”Luistele mun kaa” -jääseikkailu, kertoo Taitoluisteluliiton kehityspäällikkö Eeva Sunnari.

– Tapahtumissa on edelleen mukana myös suosittu Lucky Skate -luistinvuokraamo, jonne saamme täksi talveksi tarpeelliseksi osoittautunutta täydennystä eri kokoihin. Saamme myös isoja kokoja miesten luistimiin, jotta isätkin voivat kokeilla taitoluistimia.

Eeva Sunnari toivoo, että vaikka lajiliitot keskittyvät tänä talvena yhteiseen kiertueeseen, taitoluisteluseurat innostuisivat viime vuoden tapaan järjestämään omia Koko Suomi Luistelee -tapahtumiaan.

– Meillä Taitoluisteluliitossa on tarjolla Koko Suomi Luistelee -tapahtumien konsepti, jota seurat saavat tietysti mielellään hyödyntää ja varioida.

Ensimmäinen taitoluisteluseuran tapahtuma on jo järjestetty, se pidettiin elokuun lopulla Kirkkonummella.
Kaikissa tämän talven Ice Skating Tour -tapahtumissa Taitoluisteluliitosta kiertää mukana viime talvelta jo tuttu Ida Kivisilta. Hän myös tekee samaan aikaan opinnäytetyötään Taitoluisteluliiton ”Luistele mun kaa” -jääseikkailusta ja sen kehittämisestä.

– Seuroilta ja osallistujilta tuli viime talvena paljon hyvää palautetta, ja sen pohjalta on jo nyt kiertueella olevaa osiota hieman uudistettu. Tulevaa Taitoluisteluliiton luistelukoulutuotetta varten pyrin opinnäytetyössäni miettimään lisää erilaista, lähinnä sisällöllistä kehittämistä.

Lajiliittojen yhteisenä tavoitteena on, että koko Suomi luistelee projektin tapahtumissa Suomi100-juhlavuoden aikana, mielellään jo itsenäisyyspäivään mennessä vähintään sata kertaa.

– En ole ihan tarkkaan laskenut, mutta joulukuun alussa taitaa sata olla viimeistään rikki, Ida Kivisilta sanoo.

Taitoluistelu-lehti 4/2017

Suomalaisia liikutettiin ahkerasti jo viime talvena.