Tapahtumat

Kiinalaiset pariluistelun ykkösiä Trophyssa

8 lokakuun, 2017

Espoo Metro Areenan jää oli tänään liukas pariluistelijoille. Kansainvälisen taitoluistelukilpailun Finlandia Trophy Espoon vapaaohjelmakilpailussa nähtiin monilla kärkipareilla useita epäonnistuneita hyppy- ja nostoelementtejä.
Kiinalaisten Cheng Peng – Yang Jinin reilun viiden pisteen etumatka lyhytohjelman jälkeen riitti kilpailun voittoon vapaaluistelun virheistä huolimatta. Jin kaatui ensin soolokolmoissalchowin ja myöhemmin Peng meni nurin heittokolmoissalchowissa. Pisteitä pari sai lyhyt- ja vapaaohjelmasta yhteensä 198,03.

-Odotimme pitkään omaa vuoroamme ja tuntui, että koko kroppa oli kohmeessa, kun pääsimme jäälle. Ehkä siksi kaikki yksityiskohdat eivät onnistuneet tänään täydellisesti. Tarvitsemme lisää harjoitusta, sillä emme yleensä kaadu näissä hypyissä harjoituksissa, Jin sanoi. Pari johti lyhytohjelman jälkeen, joten he luistelivat kilpailun viimeisenä parina.

Hopealle kilpailussa ylsi vapaaohjelman lähes puhtaasti luistellut ja sen voittanut Italian pari Nicole Della Monica – Matteo Guarise. He paransivat sekä vapaaohjelmansa että kokonaiskilpailun ennätyspisteitään muutamalla pisteellä. Italialaisten uusi ennätys vapaaohjelmassa on nyt 128,08 ja kokonaispisteissä 193,50.

-Olemme todella tyytyväisiä suoritukseemme, vaikka se ei ollutkaan tänään täydellinen. Pystymme kyllä vieläkin parempaan ja meidän pitää vielä harjoitella ilmaisua sekä saada lisää voimaa, kertoi Guarise.

Kolmanneksi kilpailuissa luisteli Ksenia Stolbova – Fedor Klimov Venäjältä, joiden vapaaohjelman loppuosa oli melko dramaattinen. Pari epäonnistui lassonostossa ja jätti paripiruetin välistä, sillä Klimov kyykistyi jäälle sitomaan luistimensa paremmin.

–Tunsin, että luistin on auki eikä tue riittävästi. Päätin sitoa sen paremmin ja jatkaa sen jälkeen ohjelmaa. Keskeyttämällä menettää enemmän pisteitä kuin jättämällä yhden elementin välistä, Klimov laskeskeli. Parilla jäikin vapaaohjelman kahdestatoista elemetistä kaksi elementtiä täysin pisteittä.  Venäläisten pistesaldo 183,78 riitti niukasti kokonaiskisan kolmannelle sijalle.

Suomella ei ollut edustajia kilpailussa.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/CSFIN2017/index.htm

Kuva: Janne Koistinen