Tapahtumat

Harmillinen epäonnistuminen twissel-sarjassa

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis seitsemäntenä Ranskan GP-kilpailussa

19 marraskuun, 2021 JA KUVAT STLL

Jäätanssipari Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin ensikosketus Grand Prix -kilpajäähän Ranskan Grenoblessa alkoi epäonnisesti, kun Turkkila horjahti rytmitanssin alun twissel-sarjassa. Pari kuitenkin keräsi itseluottamuksensa nopeasti ja lähtee vapaatanssiin huipputason kilpailussa sijalta seitsemän.

Juulia Turkkilan virhe maksoi suomalaisparille paljon pisteissä. Tänä syksynä yli 70 pisteen rytmitansseja luistellut pari keräsi Grenoblessa suorituksestaan 64,62.

– Horjahdukseni toisessa twisselissä oli tosi harmillinen, ja sen jälkeen menomme kolmanteen twisseliin jäi tosi hiljaiseksi. Onneksi kuitenkin pääsimme tekemään loput elementit täysipainoisesti, ja kaikkemme annoimme, Juulia Turkkila pohti suorituksen jälkeen.

”Onneksi kuitenkin pääsimme tekemään loput elementit täysipainoisesti, ja kaikkemme annoimme.”

Suomalaisparin rytmitanssin kohokohtia olivat etenkin tyylikäs ja hallittu nosto sekä ohjelman päättänyt askelsarja.

Alkusyksystä Suomelle jäätanssin paikan Pekingin olympialaisiin hankkineet Juulia Turkkila ja Matthias Versluis jatkavat Ranskan GP-kilpailua erittäin motivoituneina.

– On totta kai mahtavaa päästä mukaan kilpailemaan näin kovalla kansainvälisellä tasolla, keräämään arvokasta kokemusta ja myös ihan näyttäytymään, kaksikko sanoo.

Ranskan GP:ssä kilpailee 10 sinne kutsuttua jäätanssiparia. Rytmitanssin ylivoimainen ykkönen oli odotetusti Ranskan nelinkertainen maailmanmestaripari Gabriella Papadakis – Guillaume Cizeron pistein 89,08. Kilpailussa kakkosena ovat kanadalaiset hallitsevat MM-pronssimitalistit Piper Gilles ja Paul Poirier, 81,35, ja kolmantena pistein 79,89 Venäjän pari Alexandra Stepanova ja Ivan Bukin.

Ranskan Grand Prix -kilpailun aikataulu ja tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Vapaatanssiosiossa maailman huippujen joukossa viidensiä

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis seitsemänneksi Ranskan GP-kilpailussa

20 marraskuun, 2021

Tapahtumat

Suomalaiset Grand Prix -jäällä Ranskassa

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis odottavat innolla perjantaina alkavaa kilpailua

18 marraskuun, 2021

Tapahtumat

Grenoblessa luvassa kovatasoinen kilpailu

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis mukaan Ranskan Grand Prix’hin

9 marraskuun, 2021