Tapahtumat

Nebelhorn Trophyn voitto

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis saavuttivat jäätanssin olympiapaikan

25 syyskuun, 2021 JA KUVAT STLL

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis voittivat ylivoimaisesti Oberstdorfissa käydyn Nebelhorn Trophyn. Onnistuminen toi Suomelle maapaikan olympialaisten jäätanssikilpailuun.

Parin ahden viikon takainen ennätys kansainvälisestä Lombardia Trophysta 171,23 meni lauantaina uusiksi: ennätys kirjattiin nyt lukemiin 181,19. Tulosta jouduttiin jännittämään kilpailun loppuun saakka, sillä rytmitanssiosuuden voittajana suomalaispari luisteli vapaatanssikilpailun viimeisenä. Tulosten selvittyä tunnelma suomalaisleirissä oli iloinen ja helpottunut.

– Matthias sanoi heti luistelun jälkeen, että se on siinä. Paineista huolimatta tämä oli meiltä kylmäpäinen suoritus. Yksi paino on nyt pois harteilta. Olemme erityisen iloisia koko suomalaisen jäätanssin ja valmentajamme Maurizion (Margaglio) puolesta. Suomalainen jäätanssi on jälleen olympialaisissa, Turkkila ja Versluis iloitsivat.

Pari on tehnyt pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä, joka näkyi nyt uudenlaisena energiana ja itsevarmuutena jäällä. Pääsääntöisesti kotimaassa harjoitteleva pari valmistautui tärkeään kauteen leireilemällä Milanossa, josta on viime vuosina tullut suomalaisten jäätanssiparien ja heidän valmentajansa Maurizio Margaglion tärkeä leirityspaikka.

Edellisen kerran Suomella on ollut olympiaedustus jäätanssissa Lillehammerissa vuonna 1994, kun pari Susanna Rahkamo-Petri Kokko osallistui kilpailuun ollen lopputuloksissa neljäs.

Oberstdorfissa jaossa oli jäätanssiin viimeiset 4 olympiapaikkaa, 19 paikkaa jaettiin jo kevään MM-kisojen tulosten perusteella.

Oona Ounasvuori 11. Nebelhorn Trophyssa

Oona Ounasvuori sijoittui naisten sarjassa 11. Nebelhorn Trophyssa. Helsinkiläisellä ei ollut niskassaan olympiapaineita, sillä Jenni Saarinen hankki Suomelle paikan jo kevään MM-kilpailuista Tukholmasta. Ounasvuorelle kilpailu oli kuitenkin merkityksellinen, sillä se oli hänen kautensa avauskilpailu.

Oona Ounasvuori luisteli lauantaina kokonaisuutena tyylikkään ja vahvan vapaaohjelman. Kilpailusta kerätty kokonaispistepotti 155,67 tyydytti maajoukkueluistelijaa. Erityistä iloa tuotti ISU:n MM-kisoihin asettamien pisterajojen saavuttaminen.

Oona Ounasvuori iloitsi Oberstdorfissa ISU:n MM-kisoihin asettamien pisterajojen saavuttamisesta.
Oona Ounasvuori iloitsi Oberstdorfissa ISU:n MM-kisoihin asettamien pisterajojen saavuttamisesta.

– Tämä oli hyvä kauden aloitus, josta on hyvä jatkaa. Hyvä, että MM-kisojen pisteetkin on jo alkukaudesta saavutettuina. Ainoa, joka hieman harmittaa on viimeisen piruetin vaikeustason putoaminen horjahduksen seurauksena, Ounasvuori summasi kilpailun jälkeisiä tunnelmiaan .

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sekä Oona Ounasvuori esiintyy seuraavan kerran kansainvälisillä kilpajäillä Espoossa Finlandia Trophyssa 7.–10. lokakuuta.

Nelbelhorn Trophyn tulokset.