Tapahtumat

"Vapaaohjelmassa tavoitteenani on tehdä parhaani ja nauttia luistelusta"

Janna Jyrkinen upeasti MM-finaaliin

22 maaliskuun, 2023 STLL STLL

Taitoluistelun maailmanmestaruuskilpailut käynnistyivät tänään Japanin Saitamassa. Suomea ensimmäistä kertaa MM-tasolla edustava Janna Jyrkinen luisteli onnistuneen lyhytohjelman ja on sijalla 21 pistein 56,06. Sijoitus takasi Jyrkiselle paikan vapaaohjelmakilpailuun, johon jatkaa lyhytohjelmakilpailun 24 parhaiten sijoittunutta luistelijaa.

”Isoin tavoitteeni tänään oli saavuttaa paikka vapaaohjelmakilpailuun ja se toteutui.”

Lappeenrannassa harjoitteleva Jyrkinen oli hyvillä mielin ohjelmansa jälkeen.

–  Isoin tavoitteeni tänään oli saavuttaa paikka vapaaohjelmakilpailuun ja se toteutui. Olenkin tosi iloinen, että pääsen kilpailemaan vielä toistamiseen täällä. Vapaaohjelmassa tavoitteenani on tehdä parhaani ja nauttia luistelusta, Jyrkinen kertoi.

Ensimmäistä kauttaan senioritasolla kilpaileva 16-vuotias Jyrkinen loisti ohjelmassaan erityisesti yhdistelmä- sekä taivutuspirueteissa, jotka arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle. Jyrkinen avasi ohjelmansa lennokkaalla kaksoisaxelilla, mutta kolmoisflippiin sekä kolmoislutz-kolmoistulppiin osui tällä kertaa pientä epäpuhtautta hyppyjen jäätyä hieman vajaiksi kierroksiltaan.

Kilpailua lyhytohjelman jälkeen johtaa vauhdikkaan ja virheettömän lyhytohjelman Janet Jacksonin tahtiin luistellut Japanin Kaori Sakamoto pistein 79,24. Toisella sijalla on Korean Haein Lee pistein 73,62 ja kolmantena Japanin Mai Mihara 73,46 pisteellä.

Naisten vapaaohjelmakilpailu luistellaan perjantaina 24.3.2023.

Tulokset