Tapahtumat

Helsinki Rockettes voittoon viikonlopun kilpailu­tapahtumassa

28 helmikuun, 2021 STLL Sari Niskanen

Muodostelmaluistelun ja jäätanssin SM-seniorit kilpailivat viikonloppuna Helsingin jäähallissa Suomen Taitoluisteluliiton järjestämässä kilpailussa. Liitto halusi tarjota seniorisarjan urheilijoille ylimääräisen kilpailutapahtuman, kauden jäädessä kilpailujen osalta vajaaksi. Lauantaina kilpailtiin lyhytohjelmissa, ja sunnuntaina oli vuorossa vapaaohjelmat.

Muodostelmaluistelukilpailun ykkönen niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassa oli Helsinki Rockettes. Joukkue keräsi kokonaispisteet 226,07. Valmentaja Kaisa Arrateig iloitsi, että joukkue pääsi näyttämään osaamisensa vielä kerran ennen kauden päättymistä. SM-sarjan muodostelmaluistelujoukkueille marraskuussa järjestetty Tampereen SM-valintakilpailu jäi ainoaksi kilpailuksi ennen tätä viikonloppua.

– Olimme selkeästi viimeisen kisasuorituksen äärellä. Joukkueen tekemisessä oli paljon tunnetta siitä, että kausi on ollut rankka ja täynnä erilaista haastetta. Oli tärkeää päättää kausi johonkin, Kaisa Arrateig kertoo.

– Meillä on huikea joukkue. Harmi tietysti, että MM-kisoja ei tänäkään vuonna pystytty järjestämään. Tämän kisan osoitus oli kuitenkin se, että teemme selkeästi oikeita asioita. Tästä on hyvä lähteä tulevaan kauteen, hän jatkaa.

Helsinki Rockettesin voitto oli selvä, sillä toiseksi tullut Team Unique hävisi voittajalle 7,91 pisteellä. Vaikka SM-mitaleista tai MM-edustuksista ei tällä kertaa kamppailtu, Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen piti Arrateigin tavoin tärkeänä sitä, että joukkue sai päättää kautensa kilpailun merkeissä.

Team Unique luisteli valmentajansa Mirjami Penttisen mukaan hyvän harjoitusvedon.
Team Unique luisteli valmentajansa Mirjami Penttisen mukaan hyvän harjoitussuorituksen.

– Ihanaa, että kisa järjestettiin. Suorituksemme oli ihan hyvä harkkasuoritus tällaiseen kauteen, jossa ohjelmakuntoa on pidetty yllä hieman eri tavoin kuin normaalisti, Mirjami Penttinen sanoi.

Hallitseva MM-hopeamitalistijoukkue Marigold IceUnity sijoittui kilpailussa kolmanneksi pistein 209,13, Lumineers oli neljäs pistein 187,77.

Hallitseva MM-hopeamitalisti Marigold IceUnity jätettiin viikonvaihteen kilpailussa kolmanneksi.
Hallitseva MM-hopeamitalisti Marigold IceUnity jätettiin viikonvaihteen kilpailussa kolmanneksi.
Espoolainen Lumineers ei osallistunut Tampereella käytyyn ensimmäiseen SM-valintakilpailuun ja viikonvaihteen kilpailu jäi joukkeen ainoaksi live-kilpailuksi tällä kaudella.
Espoolainen Lumineers ei osallistunut Tampereella käytyyn ensimmäiseen SM-valintakilpailuun. Viikonvaihteen kilpailu jäi joukkueen ainoaksi live-kilpailuksi tällä kaudella.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis vetäytyivät

Jäätanssissa koettiin hienoinen pettymys, kun kilpailun johdossa olleet Juulia Turkkila ja Matthias Versluis jättäytyivät kilpailusta ennen vapaatanssin alkua. Versluisin vanha selkävamma osoitti vihoittelun merkkejä.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat lauantain rytmitanssissa epäviralliset ennätyspisteensä 77,68. Pari vetäytyi sunnuntain vapaaohjelmasta terveydellisistä syistä.
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat lauantain rytmitanssissa epäviralliset ennätyspisteensä 77,68. Pari vetäytyi sunnuntain vapaaohjelmasta terveydellisistä syistä.

– Selän kipuiltua aamuharjoituksessa päätimme, että on järkevää olla ottamatta riskejä ennen MM-kisoja. Minulla on ollut vastaava jumi alkusyksystä ja silloinkin käynti fyssarilla auttoi, Versluis sanoi.

”Olemme luottavaisia, että pääsemme valmistautumaan normaalisti kohti MM-kisoja.”

– Oli tärkeää saada luistella rytmitanssi lauantaina. Olemme luottavaisia, että pääsemme valmistautumaan normaalisti kohti MM-kisoja. Takana on hyvä harjoitusjakso ja uskomme olevamme hyvässä kunnossa maaliskuussa, Turkkila lisäsi.

Suomen Taitoluisteluliitto nimeää joukkueen Tukholman MM-kilpailuihin sunnuntai-iltana.

Kilpailun toinen jäätanssipari Arina Klinovitskaya ja Jussiville Partanen pääsivät kisajäille Helsingissä ensimmäisen ja viimeisen kerran tällä kaudella. Vasta toista vuotta yhdessä luistellut pari keräsi ohjelmillaan 139,11 pistettä. Partanen luisteli aiemmin Cecilia Törnin parina. Klinovitskaya puolestaan siirtyi jäätanssijaksi yksinluistelu-uralta, jonka jälkeen hän ehti toimia hetken aikaa myös valmentajana.

Ilman yleisöä järjestetty kilpailutapahtuma keräsi runsaasti katsojia live-lähetykseen. Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo oli iloinen, että tapahtuma pystyttiin ylipäänsä järjestämään.

– Halusimme ehdottomasti antaa mahdollisuuden luistelijoille kilpailla. He ovat päässeet koko ajan harjoittelemaan ja lisäksi harjoitelleet saman sairaanhoitopiirin alueella. Vaikka katsomoissa ei kannustusjoukkoja tällä kertaa ollutkaan, kilpaileminen otettiin urheilijoiden keskuudessa ilolla vastaan, Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo sanoi.

Arina Klinovitskaya ja Jussiville Partanen
Arina Klinovitskayalle ja Jussiville Partaselle Helsingin jäähallissa järjestetty kilpailu oli kauden ensimmäinen ja viimeinen.

Kilpailun tulokset