Tapahtumat

Emmi Peltonen jäi MM-finaalista

20 maaliskuun, 2019 Antti Lehto

Emmi Peltonen sijoittui 28:nneksi Japanin Saitamassa käytävän taitoluistelun MM-kilpailun lyhytohjelmassa.

Suomalaisen MM-urakka päättyi, sillä vain 24 parasta luistelijaa selvisi lauantain vapaaohjelmaan. Kilpailussa oli mukana 40 ISU:n pisterajat saavuttanutta naista.

Peltonen teki ainoan, mutta kohtalokkaan virheen ohjelman alun hyppy-yhdistelmässä. Kolmois-kolmois-yhdistelmäksi aiotun yhdistelmän ensimmäinen hypyistä tuli alas etupainotteisesti, joka vaikeutti yhdistelmän jatkuvuutta. Tasapainon kadottua, rokotettiin Peltosta lisäksi kaatumisesta pisteellä. Alun virheestä huolimatta ohjelma jatkui laadukkaana ja tyylipuhtaana loppuun saakka: ohjelman kaksi muuta pakollista hyppyä sujuivat ongelmitta, kuten myös piruetit, jotka palkittiin korkeimmilla mahdollisilla vaikeustasoilla.

”Tiedän, että osaan. Harmittaa, ettei ensimmäistä tulppi-tulppia tullut.”

– Tiedän, että osaan nämä asiat ja siksi totta kai harmittaa, ettei ensimmäistä tulppi-tulppia tullut. Nyt sille ei voi enää mitään, joten eteenpäin, summasi Peltonen suorituksensa jälkeen.

Varaluistelijan paikalta kilpailuun nimetyn Peltosen MM-valmistautuminen jäi lyhyeksi, vain kahden viikon mittaiseksi.

MM-kilpailun johdossa on Venäjän Alina Zagitova, ennen Japanin Kaori Sakamotoa ja Kazakstanin Elizabet Tursynbaevaa.

Suomalaisittain kilpailu jatkuu torstaina miesten lyhytohjelmakilpailulla. Kilpailussa on mukana Valtter Virtanen.


Kilpailut on katsottavissa Ylen kanavilta. Huomioithan, että aikaero Saitamaan on 7 tuntia. MM-kilpailujen aikataulut ja tulokset.