Tapahtumat

Kauden avaus Kazakstanissa

Emmi Peltonen neljänneksi Denis Ten Memorial Challenge -kilpailussa

29 lokakuun, 2021 STLL Antti Lehto

Emmi Peltonen avasi kilpailukautensa Kazakstanissa käytävässä Denis Ten Memorial Challenge -kilpailussa ja sijoittui neljänneksi pistein 160,91. Peltonen lähti toiseen kilpailupäivään lyhytohjelman jälkeiseltä neljänneltä sijalta.

– Tuntui ihanalta luistella pitkästä aikaa kilpajäällä. Areena täällä on tosi kaunis ja nautin luistelusta todella. Toki pitkän tauon jälkeen tämä kilpailu on vielä hieman harjoittelua, mutta jostain on aloitettava, Emmi Peltonen kertoi lyhytohjelman jälkeen perjantaina.

Tunteikas The End of Love -kappaleeseen luisteltu vapaaohjelma sai ensiesityksensä Nur-Sultanin Barys Arenan jäällä. Peltonen hyppäsi ohjelmassaan onnistuneen kolmoisflipin, kaksi kaksoisaxelia, kaksi kolmoisrittiä sekä kolmoislutzin. Ohjelmaan osui kuitenkin myös muutama helpotus ensimmäisen lutzin jäätyä kolmen sijasta kahteen kierrokseen ja hyppy-yhdistelmien helpotuttua kolmois-kolmois-yhdistelmistä kolmois-kaksois- ja kolmois-yksöis-yhdistelmiksi. Myös pirueteista ja askelsarjasta jäi vielä uupumaan Peltoselle totuttuja vaativia vaikeustasoja.

– Alkuun jännitti aika paljon, mutta ensimmäisen hypyn jälkeen aloin rentoutua. Harmittaa tietysti, että hyppyihin tuli helpotuksia, mikä rokotti pisteitä. Tämä on lempivappikseni kaikista vapaaohjelmistani ja sen luisteleminen tuntui ihanalta. Minulla on ollut ikävä kilpailemista ja sitä adrenaliiniryöppyä, mikä siitä seuraa, Kaliforniassa harjoitteleva Peltonen kertoi.

Kilpailun voittoon luisteli Valko-Venäjän Viktoriia Safonova 190,06 pisteellä, joka johti kilpailua jo lyhytohjelman jälkeen.

Kazakstanista Emmi Peltonen palaa Suomeen harjoittelemaan ja kilpailukausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Puolassa Challenger Series Warsaw Cupissa.

Denis Ten Memorial Challenge -kilpailun tulokset.