Tietoa lajista

Ketkä edustavat Suomea taitoluistelun arvokilpailuissa?

31 joulukuun, 2018

Suomen Taitoluisteluliitto valitsee maatamme arvokilpailuissa edustavat luistelijat ennalta määrättyjen kriteerien mukaan, jotka ovat luistelijoiden ja valmentajien tiedossa kauden alussa. Systeemi on reilu, eikä siitä poiketa kesken kauden.

Suomen Taitoluisteluliitto teki tämän kauden ensimmäiset arvokilpailuvalinnat Kouvolassa pidettyjen SM-kilpailuiden jälkeen. Suomea lähtevät edustamaan Minskissä 21.–26.1.2019 käytäviin EM-kilpailuihin Viveca Lindfors, Emmi Peltonen, Roman Galay sekä jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis. Taitoluisteluliiton nimeämisperusteena oli yksinluistelussa paras Season’s Best -arvo, jäätanssissa parhaan kv-kilpailutuloksen ja SM-kilpailutuloksen pisteiden keskiarvo.

Tammikuussa (14.1.2019) tehdään puolestaan päätökset taitoluistelun PM-kilpailujen joukkueesta. PM-kilpailut luistellaan helmikuussa Ruotsissa. Samassa kuussa Olympiakomitea ja Taitoluisteluliitto ratkovat myös sen, mikä on Suomen edustus junioriluistelijoiden European Youth Olympic -festivaalissa helmikuussa Sarajevossa.

Taitoluistelun junioreiden ja senioreiden MM-kilpailuedustajat liitto päättää helmikuussa. Molemmat kilpailut käydään maaliskuussa: junioreiden Kroatiassa ja senioreiden Japanissa. Myös näissä valinnoissa Season’s Best -tulos ratkaisee.

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-edustajat nimetään 9.–10.2. Lahdessa pidettävän JMM-valintakilpailun jälkeen. Sveitsissä maaliskuussa käytäviin kisoihin lähtee valintakilpailun voittaja sekä kilpailun jälkeen parhaan SB-arvon saavuttanut joukkue.

Senioreiden MM-edustajat nimetään kahdessa osassa huhtikuussa pidettäviin kotikisoihin. Ensimmäinen edustajistamme on maaliskuun alussa pidettävien SM-kilpailujen voittaja. Toinen edustajamme on joukkue, jolla on paras Season’s Best maaliskuussa käytävien opiskelijoiden talviuniversiadien jälkeen. Universiadeissa Suomea edustavat viime kevään MM-joukkueet Marigold IceUnity ja Team Unique.

Lue lisää, millä kriteereillä Suomen Taitoluisteluliitto myöntää arvokilpailupaikat.