Psst!

Joulu saapui Suomen Taitoluisteluliittoon etuajassa

21 joulukuun, 2018

Olet varmaan joskus kuullut sanonnan ”varo mitä toivot, koska se voi toteutua”. Näin kävi meille Taitoluisteluliitossa viime kesänä, kun yllättäen huomasimme, että jo kauan haaveena ollut GP-kilpailujen järjestämien oli täyttä totta.

Kilpailujen saaminen Suomeen ei ollut mikään itsestäänselvyys. Se oli pitkäjänteisen työn tulos, jota niin liittohallituksen jäsenet, puheenjohtajat, toimiston työntekijät kuin lajin parissa aikaansa viettäneet vapaaehtoisetkin ovat määrätietoisesti tehneet usean vuoden ajan. Nöyrä kiitos siitä kaikille teille.

Outi Wuorenheimo

Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo haluaa parantaa taitoluistelun harrastusolosuhteita.

Jos nyt oikein saa alkaa toivoa, on seuraavana listalla pitkäaikainen haave lajin olosuhteiden kohentamisesta koko maassa.

Jäälajien pitäisi tehdä parempaa yhteistyötä jo silloin, kun jäähalleja suunnitellaan. Kaukalon lisäksi myös oheistilojen pitäisi palvella käyttäjiään mahdollisimman hyvin. Punttisali on jo useassa hallissa, mutta muutama peilein varustettu tila olisi taitoluistelijoiden toivelistalla. Näin voisimme jättää koulujen jumppasaleja vapaaksi muiden lajien harrastajille. Ja bonuksena olisi tietysti se, että vanhemmilta säästyisi aikaa ja rahaa, kun lapsia ei tarvitsisi kuljettaa oheis- ja jääharjoitusten välillä.

Sitten kun olosuhteet ovat kunnossa, toivon, että jokaisen Suomen 83 taitoluisteluseuran luistelukoulut ovat täynnä kaukalon laitoja myöten. Näin taitoluistelu voisi olla entistä suurempi työllistäjä ja seuroilla olisi varaa palkata valmentajien lisäksi myös hallinnollisia henkilöitä pyörittämään toimintaansa.

Kun luistelukoulut ovat täynnä, tarkoittaa se sitä, että lajina liikutamme ohjatusti entistä useampaa lasta, nuorta ja aikuista. Voimme ylpeinä seisoa liiton vision ”Koko Suomi luistelee ja parhaat maailman huipulla” takana.

Tämän toivomuslistan myötä toivotan kaikille oikein rauhallista joulua!

Outi Wuorenheimo

Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja


Suomen Taitoluisteluliiton järjestämä Helsinki Grand Prix -kilpailu onnistui järjestelyiltään ja toi lajiliitolle merkittävän taloudellisen tuloksen. Marraskuun alussa 2018 järjestetyn tapahtuman tulos oli miljoona euroa. Lue lisää aiheesta STLL:n verkkosivustolta.