Henkilöt

Turkkila ja Versluis kuudenneksi kovatasoisessa kilpailussa

3 marraskuun, 2018

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis onnistuivat ensimmäisessä Grand Prix -kilpailussaan ja luistelivat kuudennelle tilalle kymmenen huippuparin seurassa. Kovatasoisen kilpailun voittivat jo rytmitanssin jälkeen johdossa olleet venäläiset Alexandra Stepanova ja Ivan Bukin.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis nauttivat kilpailemisesta kotiyleisön edessä.

Suomalaisparin vapaatanssi ei sujunut täysin suunnitelman mukaisesti, sillä Versluisille sattui heti ensimmäisessä elementissä, rinnakkaisissa twizzeleissä, pieni virhe. Siitä huolimatta pari saavutti erinomaiset pisteet, vapaatanssista 97,56 ja koko kilpailusta 160,62. Jäätanssijoiden kaunis ja herkkä koreografia Mozartin pianokonserton tahtiin sujui tunteikkaasti ja kevyesti.

 

– Olin ehtinyt rentoutua vähän liikaakin lämmittelyn jälkeen omaa luisteluvuoroani odotellessa, mutta virheen jälkeen heräsin ja sain keskittymiseni takaisin, Versluis kertasi helpottuneena.

Virhe ei sotkenut Turkkilan suoritusta.

– Me teemme harjoituksissa paljon toistoja kokonaisista ohjelmista, siksi rutiini takasi hyvän keskittymisen kilpailutilanteessa, Turkkila kertasi tyytyväisenä.

”Olemme hyvin tyytyväisiä sekä voittoon että suoritukseemme. Rakastamme tätä ohjelmaa.”

Stepanova ja Bukin luistelivat uransa ensimmäiseen Grand Prix -voittoon pistein 200,09. Parin intensiivinen ja rohkea vapaaohjelma palkittiin 121,91 pisteellä.

 – Olemme hyvin tyytyväisiä sekä voittoon että suoritukseemme. Rakastamme tätä ohjelmaa, Bukin hehkutti.

Alexandra Stepanovan ja Ivan Bukinin (oik.) rohkea vapaaohjelma siivitti parin ensimmäiseen GP-voittoonsa. Toiseksi sijoittuneet Charlene Guignard ja Marco Fabbri (vas. ylhäällä) iloitsivat jo kauden toisesta GP-hopeasta. Lorraine McNamara ja Quinn Carpenter (vas. alhaalla) olivat myös onnellisia kolmannesta sijastaan ja ensimmäisestä GP-mitalistaan.

Rytmitanssin kakkoset, italialaiset Charlene Guignard ja Marco Fabbri pitivät sijoituksensa lopputuloksissa ja luistelivat jo toisen perättäisen Grand Prix -hopeansa, vaikka vapaatanssissa sattui kaatuminen. La La Land -elokuvan soundtrackin tahtiin luisteltu vapaatanssi sujui muuten virheittä, ja pari kohensi vapaatanssinsa piste-ennätystään.

– Olemme tyytyväisiä kakkostilaan sekä pisteisiimme, Fabbri kertoi. 

Lorraine McNamara ja Quinn Carpenter jäivät vapaatanssissa neljännelle tilalle, mutta onnistuivat pitämään lopputuloksissa kolmannen sijansa. Yhdysvaltalaispari menetti vapaatanssissa kaksi pistettä, sillä yksi nostoista ylitti aikarajan. Lähes 13 vuotta yhdessä luistelleet McNamara ja Carpenter saavuttivat uransa ensimmäisen Grand Prix -mitalisijan pistein 176,66. 

– Olemme erittäin onnellisia tästä pronssista, McNamara iloitsi kilpailun jälkeen.

KUVAT Antti Lehto

Helsinki Grand Prix huipentuu sunnuntaina miesten vapaaohjelmakilpailuun ja loppunäytökseen.