Henkilöt

Team Unique janoaa paikkaa MM-kotikisoihin

2 lokakuun, 2018

Team Unique luisteli huippukauden, loppusijoitus MM-kilpailuissa oli neljäs. Valmentaja Mirjami Penttinen toteaa, että joukkue oli itse valmentajan tavoin vilpittömän tyytyväinen lopputulokseen, vaikka niin moni sijoitusta surkuttelikin.

Team Uniquen uusi kausi käynnistyi heti joukkueen kotiuduttua Tukholman MM-kisoista.

Nyt hän näkee ainoaksi vaihtoehdoksi joukkueen pääsyn MM-kotikisoihin, sillä kahdet aiemmat Suomessa luistellut MM-kilpailut ovat jääneet joukkueelta väliin. Kolmansiin on tiukka tähtäin.

– Minulla on todella taitava joukkue. Kotikisoihin osallistuminen tuntuu erittäin ansaitulta ja tärkeältä. Se on meille tärkeääkin tärkeämpi tavoite. Mutta ilman paineita edetään, Mirjami Penttinen kertoo.

Joukkue ei viime kaudesta juurikaan uusinut kasvojaan, sillä luistelevasta kokoonpanosta lopetti vain yksi luistelija. Uusi kausi käynnistettiin heti maanantaina MM-Tukholman jälkeen. Sitä vie nyt eteenpäin 22 joukkueeseen kuuluvaa luistelijaa.

Lyhytohjelman rakentamisessa valmennustiimi on tehnyt yhteistyötä tanssikoreografien kanssa, ja vapaaohjelmaa Mirjami Penttinen on rakentanut Kaarinan valmentajan Siiri Eskelisen kanssa.

– Yhteistyö toimi todella hyvin ja siitä sai uutta intoa, Mirjami kertoo.

Valmentaja luonnehtii unikkien vapaaohjelmaa taiteelliseksi, lyhyt taas on omassa skaalassaan viihdyttävä.

Ohjelmien rakenteiden muutokset tekivät lyhytohjelmasta Mirjamin mielestä ehkä hieman tiukan.

”Taiteelliset elementit ovat tuoneet minun 90-lukuani takaisin ohjelmien rakenteeseen.”

– Sen sijaan vapaaohjelmassa on aikaa ja mahdollisuuksia luovuuteen. Taiteelliset elementit ovat tuoneet minun 90-lukuani takaisin ohjelmien rakenteeseen. Tuntuu kuin tekisi sitä hyvällä tavalla entistä vahvaa muodostelmaa.

Myös Team Uniquen kapteeni Iines Saalasti katsoo edellisen kauden antaneen hyvät eväät uuteen.

– Opimme paljon ja nyt on hyvä joukkue kasassa.

– Kohti MM-Helsinkiä mennään kovalla työllä. Todella kovalla, sillä Suomella on kolme varsin vahvaa joukkuetta ja neljäskin tulee takaa kovaa vauhtia. Joten paljon on pelissä.

Vapaaohjelmien lyheneminen ja otteettoman askelsarjan puuttuminen tuovat Iineksen mielestä aika tavalla uutta ohjelmiin. Siksi hän pitää uudistuksista.

TEKSTI Marita Kokko KUVAT Sari Niskanen

 

Lue myös, millä mielellä Helsinki RockettesMarigold IceUnity ja Lumineers valmistautuvat kauteen ja MM-kotikisoihin.


Tule katsomaan lauantaina 6.10.2018 Finlandia Trophy Espooseen, kun muodostelman SM-seniorijoukkueet Helsinki Rockettes, Team Unique, Magigold IceUnity ja Lumineers avaavat kilpailukautensa.