Henkilöt

Susanna Rahkamo-Petri Kokko, olympiaedustajamme 1992 & 1994

17 helmikuun, 2018

Esittelemme PyeongChangin olympialaisten kunniaksi kaikki elossa olevat lajimme olympiaedustajat. Kysyimme jokaiselta neljä kysymystä:

  • Urasi merkittävin kilpailu/tapahtuma/ hetki?
  • Mitä urasi sinulle opetti?
  • Mitä sinulle kuuluu nykyisin?
  • Mikä on nyt suhteesi taitoluisteluun?

Susanna Rahkamo-Petri Kokko
Albertville 1992/sijoitus 6.
Lillehammer 1994/sijoitus 4.

Pronssimitali Helsingin EM-kilpailuissa 1993 on jäänyt syvimmälle mieleen, sillä se oli ensimmäinen arvokisamitalimme ja avasi tiemme lajin kuumimpaan kärkeen.  Euroopan mestaruuden voittamisella 1995 on tietenkin oma karismansa. Kolmas ja äärimmäisen mielenkiintoinen produktio oli luistelukohtausten tekeminen Enigma-videota varten ulos rakennetulla jäällä 25 asteen helteessä Lontoon ulkopuolella.

Urheilu on kuin elämä pienoiskoossa. Se on auttanut hahmottamaan monenlaisia elämäntilanteita, sillä ura tuo eteen kilpailuja, hyvän ja pahan välisiä taisteluja, politikointia ja kannustusta. Esille tulee ihmisluonnon moninaisuus. Jokaisesta kohdasta oppii jotakin, jota peilata isompaan kuvaan.

Meille kuuluu nyt erinomaista. Sain jo jokin aika sitten valmiiksi tohtorin tutkintoni, jonka väitöskirjassa tutkin huippuosaamisen prosessia. Pete työskentelee Hampurissa Saksan Googlen myyntijohtajana. Koska perhe elää Helsingissä, hän sukkuloi jatkuvasti kahden kaupungin väliä. Itse työskentelen hyvään johtamiseen erikoistuneessa yrityksessä konsulttina ja valmentajana. Tytär ja poika ovat nyt 14- ja 16-vuotiaat.

Vapaaehtoista järjestötyötä on paljon, mutta se on palkitsevaa. Olen Kansainvälisen luisteluliiton ISU:n Development komissiossa, jossa meitä on kolme jäsentä. Jaamme kehittämisrahaa eri maille ja projekteille ja pohdimme samalla suuntaa lajin kehittämistyöhön. Olen myös Suomen olympiakomitean varapuheenjohtaja. Pete on kyllä kiinnostunut lajista edelleen, mutta vaativan työn ja kahden kaupungin sukkuloinnin yhtälössä hän katsoo vapaa-ajan kuuluvan kokonaan perheelle, Susanna kertoo.

Olympiahengessä legendaarisen jäätanssiparimme vapaatanssi ”La Strada” Lillehammerin olympialaisissa vuonna 1994. Selostus on japaniksi, mutta tunnelma ja taito välittynee katsojalle siitä huolimatta.
https://www.youtube.com/watch?v=im_DGKNg3XA

Lyhyttanssi myös Lillehammerista 1994: https://www.youtube.com/watch?v=eVfx3lMip1E

Kuva Petri Kokko: Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto vuonna 2017