Henkilöt

Mila Kajas, olympiaedustajamme 1994

18 helmikuun, 2018

Esittelemme PyeongChangin olympialaisten kunniaksi kaikki elossa olevat lajimme olympiaedustajat. Kysyimme jokaiselta neljä kysymystä:

  • Urasi merkittävin kilpailu/tapahtuma/ hetki?
  • Mitä urasi sinulle opetti?
  • Mitä sinulle kuuluu nykyisin?
  • Mikä on nyt suhteesi taitoluisteluun?

Mila Kajas
Lillehammer 1994 / sijoitus 12.

Merkittävin luisteluun liittyvä kilpailu minulle oli Lillehammerin olympialaiset vuonna 1994. Luistelin hyvin ja sijoituin 12:nneksi. Myös viimeiset EM-kilpailuni vuonna 1996 jättivät minulle hyvän mielen. Hetki, kun opin kaikki kolmoishypyt, oli mieleenpainuva ja jollakin tapaa ammattilaisvuosi oli niin ikään opettavainen. Urheilun kautta opin tuntemaan paljon ihmisiä ja sain olla mukana monessa mieliinpainuvassa projektissa.

Nyt kun olen ollut jo vuosia työelämässä mukana, huomaan, kuinka paljosta olen urheilu-uralleni kiitollinen. Uskallus, luovuus, ahkeruus ja tavoitteiden asetanta − siinä muutamia tärkeimpiä taitoja, joita pystyn nyt hyödyntämään.

Asun Espoossa, olen kahden urheilevan lapsen äiti ja vaimo. Elämääni kuuluu mukavia töitä ja haasteita. Pohdin parhaillaan, minkä taidon vielä opettelisin. En ole sitä vielä päättänyt. Luistimiin kosken enää harvoin, mutta lenkkitossuja on kulunut maratonejakin juosten.

Olen tehnyt laaja-alaisesti markkinoinnin ja viestinnän töitä yritysmaailmassa ja mm. kulttuurin parissa, mutta viime vuodet taitoluistelu on ollut minulle ammatillisesti arkipäivää. Toimin taitoluistelun MM2017-kilpailun viestintä- ja lehdistöpäällikkönä – kilpailun jälkeen olen jatkanut työpaikassani Taitoluisteluliiton viestintäpäällikkönä. Toinen tyttäristäni luistelee kilpaa, mikä pitää minut tiukasti lajissa kiinni myös hiukan toisessa roolissa.

Milan vapaaohjelma Lillehammerin olympialaisissa 1994: https://www.youtube.com/watch?v=GiFSOi0p66E

Kuva Sari Niskanen