Henkilöt

Muodostelmaluistelija Melisa Hiienkoski tutustui työelämään STLL:n toimistolla

16 marraskuun, 2018

Laajasalon peruskoulua käyvä Melisa Hiienkoski, 15, vietti viikon TET-harjoittelunsa Suomen Taitoluisteluliiton toimistolla. Kysyimme HTK:n noviisijoukkue Novettesissa luistelevalta Melisalta, millaisia ajatuksia TET eli työelämään tutustuminen herätti.

Laajasalon peruskoulun Melisa Hiienkoski tutustui työelämään Suomen Taitoluisteluliitossa.

Laajasalon peruskoulua käyvä Melisa Hiienkoski tutustui työelämään Suomen Taitoluisteluliitossa.

Miksi halusit tulla TET-harjoitteluun juuri STLL:n toimistoon?

Minua kiinnosti, minkälaista työtä liitossa tehdään. Oli myös kivaa, kun sain tehdä TET-harjoitteluni luistelun parissa.

Mitä olet tehnyt viikon aikana?

Olen auttanut erilaisissa toimistotöissä. Olen muun muassa skannannut ja tallentanut asiakirjoja, niputtanut seurojen tilaamia Ravinnolla tuloksia -oppaita sekä järjestellyt GP-kilpailusta palautuneita tavaroita paikoilleen.

Mitä olet oppinut TET-harjoittelusi aikana?

Olen saanut nähdä, millaista työtä liitossa tehdään. En tiennyt aikaisemmin, että STLL:n toimisto sijaitsee Pitäjänmäellä samoissa tiloissa usean muun lajiliiton kanssa. Menin nimittäin ensimmäisenä aamuna vahingossa Valtimotie 10:een Koskelaan ennen kuin tajusin, että oikea osoite onkin Valimotie 10. (Huom! Yhden kirjaimen ero.) Onneksi liiton toiminnanjohtaja Outi suhtautui huumorintajuisesti kömmähdykseeni.

Olen viikon aikana oppinut tekemään erilaisia toimistotöitä, esimerkiksi skannaamaan papereita ja tallentamaan niitä. On ollut myös mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon liitto tekee yhteistyötä eri yritysten kanssa.

Millaista työtä haluaisit tehdä aikuisena, haaveammattisi?

Olen jo pienestä pitäen haaveillut, että minusta tulisi isona muodostelmaluisteluvalmentaja tai liikunnanopettaja. Myös muut ammatit aina näyttelijästä kirurgiin ovat käyneet mielessä. Haluaisin kuitenkin isona tehdä töitä liikunnan parissa.


Melisan luistelijan polku

Melisa Hiienkoski aloitti luistelu-uransa HSK:n muodostelmakoulussa 7-vuotiaana ja siirtyi 9-vuotiaana MTK:n Little Dreams -tulokasjoukkueeseen vuodeksi. Sen jälkeen hän luisteli kolme vuotta saman seuran Mini Dreams -minorijoukkueessa ja vuoden kansallisissa noviiseissa kilpailevassa My Dreams -joukkueessa. Tällä kaudella Melisa luistelee HTK:n SM-noviisijoukkue-Novettesissa Laura Spiridovitshin valmennuksessa.

KUVAT Sari Niskanen ja Katariina Kivimäki