Henkilöt

Sometähti Tero Tiittanen MM-varaluistelijana

”Kisoissa oli hillitön tunnelma, aika riehakasta!”

16 huhtikuun, 2019 Emmakaisa Jokiniemi Elina Paasonen

Kaksi viikkoa ennen muodostelmaluistelun MM-kilpailuja näyttelijä ja Instagram-tähti Tero Tiittanen löysi itsensä uuden edestä Helsingin jäähallissa. Mies oli sopinut itselleen testiluistelun Helsinki Rockettes -joukkueen riveihin. Lajitietoa tai -taitoa oli nolla, mutta intoa sitäkin enemmän.  

Vaikka testijää sujui Tiittasen mukaan mainiosti (toimi. huom. valmentaja Arrateigin mielipidettä emme ole kuulleet), ei miestä huolittu Rockettesin riveihin ensiyrittämällä. Pettymys ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Suomen Taitoluisteluliitto huomasi Tiittasen potentiaalin ja tarjosi miehelle paikkaa muodostelmaluistelun MM-kisojen ”yleisenä varaluistelijana”. Toisin sanottuna, Tiittanen voisi tulla tutustumaan muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin ja avata lajin saloja yli 40 000 Instagram-seuraajalleen. Tiittanen innostui ajatuksesta.

– Yleisesti tykkään tehdä asioita, joista en ymmärrä mitään, Tiittanen pohtii.

”On se vaikeaa”

Tiittanen on omien sanojensa mukaan ”urheilumies henkeen ja vereen” ja muodostelmaluisteluakin hän on joskus katsonut televisiosta. Näkemänsä perusteella näyttelijällä oli kuitenkin ymmärrys, että kyse on taitoa vaativasta lajista. Rockettes-luistelijoiden harjoituksissa vierailu ja MM-kilpailujen seuraaminen paikan päällä olivat kuitenkin yllättävä kokemus.

– Instagram-seuraajiltakin on tullut sellaista kommenttia, että tää on näyttävää, hienoa ja vaatii kyllä lihasvoimaa. Ihmettelen, jos joku miettii, että tämä on pelkästään helppoa ja kivaa, Tiittanen analysoi.

”Minua harmitti yhden lyhytohjelmassa kaatuneen luistelijan puolesta niin paljon, että kävin viemässä hänelle suklaata ja halauksen.”

Näyttelijä tuumaa, että laji vaatii myös henkisellä tasolla luistelijoilta paljon.

– Jos luistelija kaatuu, siinä on varmasti tosi huono fiilis, koska se vaikuttaa koko joukkueen suoritukseen. Minua harmitti yhden lyhytohjelmassa kaatuneen luistelijan puolesta niin paljon, että kävin viemässä hänelle suklaata ja halauksen. Luistelija oli tosin vähän hankala tunnistaa, kun kaikilla on samanlaiset nutturat, meikit ja asut, Tiittanen virnistää.

Lajin vaikeuden lisäksi Tiittanen yllättyi katsomossa vallitsevasta tunnelmasta.

– Kisoissa oli hillitön tunnelma, aika riehakasta! Siis eihän lätkämatseissakaan ole tällaista huutoa! On hienoa nähdä tuollaista keskieurooppalaista tunnelmaa, että uskalletaan tuulettaa ja juhlia.

 MM-kisat ovat ohi, mutta kipinä jäi

Muodostelmaluistelu teki Tiittasen niin lähtemättömän vaikutuksen, että hän aikoo tulla katsomaan muodostelmaluistelukilpailuja jatkossakin. Kenties Tiittanen nähdään myös kilpailuissa joskus, ainakin Helsingin Luistelijoiden IceMen United on jo toivottanut Tiittasen tervetulleeksi joukkueeseen.

Tiittasella on myös jo selkeä visio, millaisen luisteluohjelman hän haluaisi joskus luistella. Sen teema olisi Tiittasen mukaan ”Teron matka mitättömyydestä keskinkertaisuuteen”

Tero Tiittanen
Tero Tiittanen otti Helsingin jäähallin haltuunsa ja tunnusti, että MM-kisojen jälkeen oli iski pieni haikeus.

– Se olisi joku tosi dramaattinen. Mulla olisi kilpailuasussa mielettömän iso tekokarvakaulus ja muuten se voisi olla tiukka Batman puku. Kilpailumusiikki olisi ”The Show Must Go On” tai ”The Winner Takes It All”.

Entä se itse ohjelma?

– Olisin aluksi keskiympyrässä simpukassa ja ohjelman lopuksi valahtaisin polvilleni itkemään. Loppuasennossa tehtäisiin näin, sanoo Tiittanen ja muodostaa molemmilla käsillä ison sydämen ja samalla hieman herkistyy omille koreografiavisioilleen.

Vaikuttaa siltä, että muodostelmaväki kuulee tästä miehestä vielä.

Katso Tero Tiittasen matka muodostelmaluistelun MM-kilpailujen yleiseksi varaluistelijaksi! Ja mitä sen jälkeen tapahtuikaan…?

Kuka?

Nimi: Tero Tiittanen

Ammatti: Näyttelijä, somettaja ja kirjoittaja

Asuinpaikka: Kotoisin Joroisilta, asuu Helsingissä

Luistimen koko: 43

Mistä tunnetaan: Roolistaan Sergei Kuulana Salatut Elämät -tv-sarjassa, Me Naiset -lehden Lovedoctor-kolumnistaan sekä Instagramista, jossa miehellä on yli 45000 seuraajaa. Katso lentoemäntästuertin ja työnvieroksujan fiiliksiä @terotiittanen!