Henkilöt

Jäiden Batman ja Robin

20 joulukuun, 2017

Aksel, 4, ja Vilho, 3, aloittivat luistelukoulun tänä syksynä. Ihan parasta heidän mielestään on, kun pääsee luistelemaan tunnin lopuksi Batman-musiikkia.

Veljeksistä Vilho halusi ehdottomasti päästä luistelukouluun äidin vietyä heidät katsomaan naperoiden harjoittelua. Eikä Akselillakaan ollut mitään jäällä viilettämistä vastaan.

– Tipuliuku, lentokone, takaperin luistelu ja jarrutus, luettelee Aksel syksyn jäillä opittua. Vilho on innostunut hyppimisestä ja pirueteista.

Pelkästään luistelukoulun ansiota taidot eivät ole, sillä pojat ovat olleet luistimilla jo kaksivuotiaista. Pohjaa luistelulle on antanut myös laskettelu, poikien toinen lempiharrastus. Suksillekin nassikat pääsivät kahden vuoden iässä.

”Tunneilla parasta ovat leikeistä hippa ja tempuista hypyt.”

Veljesten äiti Kati Järvilahti vahvistaa poikien olevan äärimmäisen liikunnallisia.

– Vilho laski mäessä jo viime talvena sauvasta kiinni pitäen ja halusi mennä hyppyreihin. Aksel puolestaan tuli mäen isänsä jäljessä auraten muutamaa päivää ennen kuin täytti kolme vuotta.

Pojat käyvät jäätreeneissä joka perjantai Helsingin Luistelijoiden Pirkkolan ryhmässä. Tunneilla parasta ovat leikeistä hippa ja tempuista hypyt.

Tulevien potkujen suunta jäällä odottaa taitojen ja iän karttumista. Nyt Aksel suunnittelee isona jääkiekkoilijan ja poliisin uraa. Vilho ei ole vielä miettinyt, mihin luistelulajiin tähtää, mutta ammatti on jo selvä: rakettimies.

Veljesten äiti, Marigoldissa Koivumäen Katina uran tehnyt muodostelmaluistelija, toivoisi vilkkaille pojille omaa luistelukouluryhmää, jossa energiaa pääsee purkamaan useammin Batmanin kuin Frozenin musiikin mukana. HL:n luistelukoulujen vastaava valmentaja Anu Tuunanen kertoo, että poikaryhmä juuri Pirkkolaan on kevääksi suunnitteilla.

[divider]Dudes on skates[/divider]

Taitoluisteluliitolla on poika-luisteluprojekti Dudes on Skates. Sen tavoitteena on edistää poikaluistelua ja tuottaa pojille omantyylistään luistelukulttuuria. Projekti näkyy muun muassa poikien omina luisteluryhminä sekä leireinä ja kilpailuina. Tsekkaa Facebook DUDES-on-Skates

 

 

teksti ja kuva Marita Kokko

Taitoluistelulehti 5/2017