Henkilöt

Helsinki Rockettes lähtee kauteen nälkäisenä

2 lokakuun, 2018

Helsinki Rockettesille MM-paikka jäi keväällä saavuttamatta.

– Oikeastaan kausi oli erityisen hyvä, vaikka se jäi loppusilausta vaille. Näimme MM-kisoissa, että epäonnistuminen nostossa on kallis. Meille kävi niin French Cupissa, mikä pudotti meidät Season’s Best -tavoitteesta, valmentaja Kaisa Arrateig sanoo.

”Kauden tulee rakentua paljon muuhun kuin yhteen MM-paikkaan.”

Joukkueen kehittyminen monella tasolla kantaa hedelmää nyt uudella kaudella. Valmentaja laaduttaa joukkueensa luistelullisesti todella taidokkaaksi.

Linjeeraukset ovat näyttävä osa ohjelmia, joiden elementeissä on tällä kaudella tilaa luovuudelle.

– Kauden tulee rakentua paljon muuhun kuin yhteen MM-paikkaan, vaikka se onkin päätavoite. Matkaa edistävät taitavuus, taituruus ja ohjelmien sisältö. Ne mahdollistavat tavoitteen toteutumisen.

Kaisa Arrateigin kanssa Helsinki Rockettesin ohjelmien koreografioita on edelleen rakentamassa tanssikoreografi Reija Wäre.

Lyhytohjelmaa siivittää klassikkobiisi, joka tarjoaa tunteiden sinfonian. Vapaa tarjoaa enemmän yllättäviä vaihdoksia sekä hyvinkin erilaisia muotoja tanssia ja liikkua jäällä.

Valmentaja pitää elementtien uudistuksessa taiteellisista elementeistä. Ne ovat nyt joustavia.

– On myös hienoa, että luova elementti senioreissa on nosto, ettei kakkosnosto enää ole vain väsähtänyt versio ensimmäisestä.

Ohjelmat ovat myös luistelijoiden mieleen. Helsinki Rockettesin kapteeni Nona Vihma nostaa esille erityisesti vapaaohjelman, jota hän luonnehtii raikkaaksi ja elementeiltään mieluisaksi.

– Pääsimme kauteen hyvällä voimalla, koska aikaa esimerkiksi perusteluistelun hiontaan oli nyt aiempaa enemmän. Kevät oli tehokas ja kesän jälkeen päästiin leirille ja nyt ollaan hyvällä mallilla molempien ohjelmien kanssa, mutta tekemistä vielä riittää.

Helsinki Rockettesin ohjelmat olivat koossa jo kesäkuussa, kun suunnitelmat kilpailla Finlandia Trophyssa molemmin ohjelmin vielä elivät.

– Mutta onneksi kilpaillaan vain lyhytohjelmin, sillä Helsingin jäätilanne on ollut katastrofaalinen, valmentaja Kaisa Arrateig huomauttaa.

Vuosi sitten Helsinki Rockettes uudistui kokoonpanoltaan voimakkaasti. Nyt vaihtuminen on ollut paljon maltillisempaa. Joukkueessa on 20 luistelijaa, heistä viisi uusia.

TEKSTI Marita Kokko KUVAT Sari Niskanen

 

Lue myös, millä mielellä Marigold IceUnityTeam Unique ja Lumineers valmistautuvat kauteen ja MM-kotikisoihin.


Tule katsomaan lauantaina 6.10.2018 Finlandia Trophy Espooseen, kun muodostelman SM-seniorijoukkueet Helsinki Rockettes, Team Unique, Magigold IceUnity ja Lumineers avaavat kilpailukautensa.