Tapahtumat

Ruotsi PM-kisojen mitalirohmu, Suomeen kuusi mitalia

5 helmikuun, 2018

Rovaniemellä helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna käydyissä taitoluistelun PM-kilpailuissa mitalirohmu oli Ruotsi yhdeksällä mitalillaan. Suomi oli hyvä kakkonen kuudella ja Tanska kolmas kahdella mitalillaan. Norja sai yhden mitalin.

Kultaiset mitalit Suomeen toivat Viveca Lindfors senioreissa ja Selma Välitalo junioreissa. Hopeaiset mitalit puolestaan Valtter Virtanen seniorimiehissä, Sofia Sula junioreissa ja Mai Helske noviiseissa. Laura Karhunen palkittiin pronssisella mitalilla juniorisarjassa.

Kilpailu järjestettiin Rovaniemen Taitoluistelijoiden ja Suomen Taitoluisteluliiton yhteistyönä Lappi Areenassa, pakkasen puremalla napapiirillä. Monelle luistelijalle kokemus pohjoisesta kilpailukaupungista oli eksoottinen ja ainutlaatuisella tapaa muistorikas. Luistelijaväkeä ehti käydä tervehtimässä myös joulupukki – joulukiireet kun ovat jo jääneet reilusti tällä erää taakse päin.

Rovaniemen Taitoluistelijat ansaitsevat kisajärjestäjänä ison kiitoksen. Pieni, mutta virkeä ja aktiivinen seura selvisi kansainvälisen kilpailun järjestelyistä kiitettävästi. Moni luistelija, isä ja äiti muistelevat vielä pitkään yhteistä kokemustaan ja osallistumistaan ison tapahtuman järjestelyihin. Kilpailun johtaja Laura Lauri kiteytti kilpailun jälkeen tunnelmia.

-Oli hienoa nähdä Rovaniemellä kansainvälisen tason taitoluistelua. Seuraväen mieliin jäivät erityisesti Lappi Areenan historian ensimmäiset neloishypyt. Toinen sykähdyttävä ja mieliinjäävä hetki oli Vivecan hymy palkintopallilla onnistuneen kilpailusuorituksen jälkeen.

-Erityisen ylpeä olen seuramme yhtenäisestä rintamasta. Meillä oli järjestelyissä mukana koko seura eli niin yksinluistelu- kuin muodostelmaluisteluväkikin. Ja totesimme: yhteistyössä on voimaa!