Tapahtumat

Suomalaiset menestyksekkäitä Tallinnassa

Valtter Virtaselle hopeaa, Olivia Liskolle pronssia Tallinn Trophyssa

18 marraskuun, 2021 JA KUVAT STLL

Syksyn ahkerasti kansainvälisiä kilpailuja kiertänyt Valtter Virtanen luisteli toiseksi Tallinn Trophy -kilpailussa yhteispistein 179,39. Ensimmäistä kertaa aikuisten kansainväliseen kilpailuun osallistunut Olivia Lisko sijoittui naisten kilpailussa kolmanneksi ennätyspistein 154,21.

Valtter Virtasen suoritus vapaaohjelmassa oli kaksijakoinen. Osa elementeistä, kuten kolmoislutzilla käynnistynyt kolmen hypyn yhdistelmä ja kaikki piruetit, sujuivat kuin leikitin, mutta ohjelmaan mahtui myös lipsahduksia, kuten soololutzin epäonnistuminen.

Valtter Virtanen (oik.) luisteli Tallinn Trophyssa miesten kilpailun toiseksi. Myös Makar Suntsev (vas.) onnistui upeasti ja teki ennätyspisteensä 176,39.
Valtter Virtanen (oik.) luisteli Tallinn Trophyssa miesten kilpailun toiseksi. Myös Makar Suntsev (vas.) onnistui upeasti ja teki ennätyspisteensä 176,39.

– Neloistulpin yritys oli tähänastisistani paras. Nelonen lähenee koko ajan, ja olen varma, että se tulee vielä puhtaana. Taitoluistelussa pidetään kirjaa, kuka on nuorimpana suorittanut sen ja sen neloishypyn, minä olen naureskellut, että voin vielä päästä listalle vanhimpana neloishypyn tekijänä, 34-vuotias Virtanen hersytti suorituksensa jälkeen.

– Ja täytyy olla tyytyväinen, että olin podiumilla ensi kertaa varmaan kolmeen vuoteen. Sijoitus vaikuttaa kansainväliseen rankingiini.

Suomen toinen miesedustaja, 17-vuotias Makar Suntsev nousi vapaaohjelmallaan kuudenneksi yhteispistein 176,39, jotka ovat hänen kauden parhaansa.

– Ohjelmaani sisältyi useita pikkuvirheitä ja yksi tosi tyhmä, kun hyppäsin kahdesti kolmoisflipin (ilman että toinen olisi ollut yhdistelmässä). Mutta energiani oli hyvä, ja nyt jaksoin tehdä ohjelman lopulla askelsarjanikin niin kuin se tulee tehdä.

Molemmat miehet ovat kilpailleet ahkerasti alkusyksyn mutta keskittyvät nyt joulukuun SM-kilpailuihin. Kaksikko on tulostasolla lähekkäin sekä kauden parhailla yksittäisillä tuloksillaan että EM-kilpailujen valintakriteerien mukaisessa tilastossa.

Miesten kilpailun voitti virolainen Aleksandr Selevko, 209,10.

Ennätyspisteet Liskolle

Naisten kilpailussa lyhyen jälkeen kakkosena ollut 15-vuotias Olivia Lisko joutui vapaaohjelmassa hivenen taipumaan kokeneemmille kilpailijoille, hän oli ohjelmaosion neljäs. Hyvät pisteet lyhytohjelmasta auttoivat hänet kuitenkin koko kilpailun pronssille.

– Ihan ok tunnelmat, vaikka vapaaohjelmaan tuli muutamia turhia virheitä ja kokonaisuus vähän kärsi niistä. Mutta uudet enkkapisteet ovat aina hieno juttu, Olivia Lisko kertoi kilpailun jälkeen.

Olivia Lisko on Suomen naisten tämän kauden tulostilastossa viidentenä.

Suomen kaksi muuta naisedustajaa Tallinnassa olivat Fanny Lindfors ja Ksenija Agafonova. Lindfors luisteli kuudenneksi, 132,80, ja Agafonova seitsemänneksi, 131,95.

Naisten kilpailun Tallinnassa voitti täysin ylivoimaisesti Ruotsin Josefin Taljegård yhteispistein 182,24.

Tallinn Trophyn juniorisarjassa Suomea edusti taitoluistelun nuorten maajoukkueeseen kuuluva Minja Peltonen. Hän luisteli juniorityttöjen neljänneksi yhteispistein 138,64.

Tallinn Trophyn tulokset.