Tapahtumat

Jäätanssiparilla epäonnea rytmitanssin ensimmäisessä elementissä

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kahdeksansina Ranskan Grand Prix’ssa

4 marraskuun, 2022 JA KUVAT STLL

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis aloittivat tämän syksyn ensimmäisen Grand Prix -kilpailunsa epäonnisesti. Pari on rytmitanssin jälkeen kahdeksantena pistein 63,85.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat luistelleet todella lupaavasti alkusyksyn, mutta tähän asti kovatasoisin kilpailu, Ranskan Grand Prix, käynnistyi Turkkilan kaatumisella rytmitanssin ensimmäisessä elementissä twissel-käännöksessä.

– Luistimeni vain jotenkin takertui jäähän. Ei siinä muu auttanut kuin nousta ylös ja koittaa jatkaa rutiinilla. Päällimmäisenä on toki iso pettymys, mutta kuitenkin kannoimme ohjelman kunnialla loppuun asti, Turkkila kertoi heti suorituksen jälkeen.

”Luistimeni vain jotenkin takertui jäähän. Ei siinä muu auttanut kuin nousta ylös ja koittaa jatkaa rutiinilla.”

Vaikka suomalaisten ohjelma sujui muutoin mallikkaasti, jäätanssissa harvinainen kaatumisvirhe rokotti paljon pisteitä. Turkkila–Versluis lähtee kymmenen parin kovatasoisessa kilpailussa vapaatanssiin lähes 20 pistettä kärjestä.

– Nyt yritetään nollata tämä ja suunnataan katse huomiselle. Meillä on vahva vapaatanssi, ja yritämme laittaa siinä kaiken peliin, Versluis täydensi.

Jäätanssin kilpailua Ranskan Angersissa johtavat italialaiset Charlene Guignard ja Marco Fabbri pistein 83,52. Heti heidän perässään on Kanadaa edustava pari Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Soerensen 82,38 pisteellä.

Ranskan Grand Prix -osakilpailun aikataulu ja tulokset.