Tapahtumat

Matias Lindfors juniorimiesten kilpailussa kuudes

Iida Karhunen voitti juniorinaisten kultaa Euroopan nuorten Olympia­festivaaleilla

27 tammikuun, 2023 STLL Suomen Olympiakomitea

Iida Karhunen, 14, voitti Euroopan nuorten talviolympiafestivaalien juniorityttöjen taitoluistelukilpailun Friuli-Venetsia Giulian maakunnassassa Italiassa. Olympiafestivaalit (EYOF) on Euroopan Olympiakomiteoiden perustama ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojelema monilajinen kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille urheilijoille. Vuodesta 1991 alkaen järjestetyssä tapahtumassa kohtaavat joka toinen vuosi niin talvi- kuin kesälajien nuoret urheilijat.

”Kultamitalin voittaminen tuntuu tosi hyvältä ja olin vähän toivonutkin sitä etukäteen.”

Iida Karhunen johti juniorinaisten kilpailua jo lyhytohjelman jälkeen 57,37 pisteellä. Vapaaohjelmassa lappeenrantalainen jatkoi vahvaa ja laadukasta luistelua ansaiten kokonaispisteet 171,79, jotka jäivät vain muutaman pisteen päähän hänen kansainvälisistä ennätyspisteistään.

– Minulle jäi todella hyvät fiilikset vapaaohjelman jälkeen. Kultamitalin voittaminen tuntuu tosi hyvältä ja olin vähän toivonutkin sitä etukäteen, Karhunen iloitsi Italiasta.

Kilpailun toiseksi sijoittui Italian Anna Pezzetta pistein 167,96 ja kolmanneksi Puolan Noelle Streuli 162,34 pisteellä.

Matias Lindfors kuudes

Juniorimiesten kilpailussa lyhytohjelman jälkeen kuudentena ollut Matias Lindfors, 15, onnistui vapaaohjelmassaan ja säilytti kokonaiskilpailussa kuudennen sijansa. Erityisen iloinen Lindfors oli uusista ennätyspisteistään 177,10.

– Olen tyytyväinen että molemmissa ohjelmissa sain tehtyä ehjät suoritukset ja sain uudet lyhytohjelman, sekä kokonaiskisan ennätyspisteet. Kokemuksena EYOF oli monilajikisana uudenlainen ja mielenkiintoinen. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon PM-kisoihin, Lindfors kertoi.

– Olen todella tyytyväinen, että Matias onnistui tässä kilpailussa molemmissa ohjelmissa ja että nousukiito on vain jatkunut kauden mittaan, totesi valmentaja Viveca Lindfors.

Kilpailun voitti Israelin Nikita Sheikolle pistein 190,98.

Euroopan nuorten talviolympiafestivaalien taitoluistelun tulokset.