Tapahtumat

Challenger-sarjan Golden Spin of Zagreb -kilpailu

Pariluistelijat Milania Väänänen ja Mikhail Akulov sijalle 16

11 joulukuun, 2021 JA KUVAT STLL

Suomen pariluistelijat Milania Väänänen ja Mikhail Akulov luistelivat sijalle 16 Kroatiassa luisteltussa Golden Spin of Zagrebissa. Kesällä yhteistyönsä aloittanut pari keräsi yhteispisteet 135,34, mikä on lähes 15 pistettä parempi pistesaldo kuin heidän ensiesiintymisessään lokakuussa.

Hyvän lyhytohjelman torstaina luistellut ja sillä EM-kilpailujen tekniset pisterajat saavuttanut pari kertoi lähteneensä vapaaohjelmaansa hyvin positiivisin ja rennoin fiiliksin. Ehkä rentoutta oli hivenen liikaa.

– Kaaduin heittoflipin, ja koska se oli vain kaksoishyppy, virheeni oli tyhmä. Minulla on ollut vähän lonkkaongelmia, joten vaihdoimme hypyn flippiin juuri ennen tätä kilpailua, emme ole käytännössä lainkaan harjoitelleet sitä, Milania Väänänen harmitteli.

Vapaaohjelman pistesaldoa pudottivat myös epäpuhtaudet muutamassa muussa elementissä.

Seuraavaksi pari valmistautuu SM-kilpailuihin, jotka käydään 17.-19. joulukuuta Porissa.

– Korjaamisen ja parantamiseen varaa on totta kai paljon. Juuri nyt tärkeintä meille olisi keskittyä omien ohjelmiemme elementtiemme puhtauteen, Milania Väänänen ja Mikhail Akulov arvioivat.

Golden Spin of Zagreb kuuluu arvostettuun kansainväliseen Challenger-sarjaan. Tänä syksynä kilpailussa on ollut erittäin paljon osanottajia joka sarjassa, pareja kilpaili 17. Parien kilpailun voitti Yhdysvaltain pari Audrey Lu ja Misha Mitrofanov, 195,32.

Suomalaisittain Kroatian kilpailussa riittää jännitettävää vielä lauantaina, jolloin Makar Suntsev kilpailee miesten vapaaohjelmissa.

Golden Spin of Zagreb -kilpailun tulokset.