Tapahtumat

Finlandia Trophyn fanipäivä

Idoleiden kanssa kisakatsomossa

12 lokakuun, 2019 Laura Kankainen Sari Niskanen ja Katariina Kivimäki

Innostunut puheensorina kuuluu jo kauas, kun lauantaiaamupäivällä lähestyy Espoo Metro Areenan peilisalia. Salin reunoille on kerääntynyt yhteensä 48 nuorta taitoluistelijaa ympäri Suomen. 6–16-vuotiaat luistelijat ovat saapuneet kansainvälisen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoon yhteydessä jo kolmatta kertaa järjestettävään Fanipäivään.

Salin keskellä Suomen maajoukkueen yksinluistelijat Sofia Sula, Roman Galay ja Valtter Virtanen sekä viime keväänä MM-hopeaa voittaneet Marigold IceUnityn muodostelmaluistelijat vastailevat fanien kysymyksiin ja jakavat nimikirjoituksia. Hetken kuluttua puheenvuoron saavat Linnea Ceder, Laura Karhunen, Olivia Lisko ja Vera Stolt

– Mikä on kilpailemisessa parasta? Montako tuntia päivässä te treenaatte? Mitä te syötte aamupalaksi?, nuoret luistelijat haluavat tietää.

”Montako tuntia päivässä te treenaatte? Mitä te syötte aamupalaksi?”

Idoleiden tapaamisen välissä luistelijat seuraavat silmätarkkana jäällä nähtäviä jäätanssijoiden, pari- ja yksinluistelijoiden sekä muodostelmaluistelijoiden huikaisevia kisasuorituksia sekä etsivät vastauksia tietokilpailun kysymyksiin.

Fanipäivään ovat saapuneet myös 10-vuotiaat Sara Kallijärvi, Kiia Puputti ja Rimo Turgan sekä 9-vuotias Oscar Fischer. Kaikki neljä ovat yksinluistelijoita ja kilpailevat B-silmuissa.

Porin Taitoluistelu -seurassa luisteleva Rimo osallistuu Fanipäivään jo kolmatta kertaa.

– Parasta täällä on, kun saa kattella luistelijoiden esityksiä ja näkee tuttuja. Olen saanut täältä yhden uuden kaverinkin. Kannustan erityisesti Valtter Virtasta. Tapasimme kesällä Saksassa kesäleirillä, Rimo kertoo.

Helsingfors Skridskoklubbia edustavat Sara ja Kiia nauttivat luistelussa eniten esiintymisestä ja kavereiden kanssa olemisesta. Fanipäivässä parasta on Suomen maajoukkueluistelijoiden tapaaminen.

– Fanitamme erityisesti Vivecaa ja Sofiaa. Vivecan tapasimme viime vuonna Fanipäivässä ja Sofian näimme tänään, tytöt iloitsevat.

Ensimmäistä kertaa Fanipäivään osallistuva Oscar Fisher on päivästä innoissaan. 

– Luistelijoiden tapaaminen on ollut kivaa. Tykkään itse luistelussa melkein kaikesta; ohjelman tekemisestä, pirueteista, hypyistä ja esiintymisestä, Oscar sanoo.

Maajoukkueluistelijat Olivia Lisko, Linnea Ceder, Vera Stolt ja Laura Karhunen kävivät tapaamassa nuoria luistelijoita. Rimo Turgan, Oscar Fischer, Kiia Puputti ja Sara Kallijärvi pääsivät fanitapaamisen jälkeen idoliensa kanssa yhteiskuvaan.

Kun nuorilta luistelijoilta kysytään, mitä terveisiä he haluaisivat lähettää, on vastaus selvä.

– Luistelu on kivaa!, kuuluu kuin yhdestä suusta.

Finlandia Trophyn Fanipäivä
Lue myös