Tapahtumat

Suomen juniorit taas MM-mitaleilla

7 kesäkuun, 2017

Muodostelmajunioreiden kolmannet MM-kilpaillut luisteltiin maaliskuun puolivälissä Kanadan Mississaugassa. Suomen joukkueet Team Fintastic ja Musketeers nousivat palkintokorokkeelle tälläkin kertaa. Maailmanmestaruus meni yllätysten kilpailussa Venäjälle.

Vielä lyhytohjelmapäivän jälkeen kilpailua johti Venäjän Crystal Ice. Toiselle sijalle luisteli saman maan Junost ja kolmanneksi Suomen Team Fintastic. Nämä kolme olivat tuloksissa tasan pisteen sisällä. Neljäntenä lähti vapaan päivään Musketeers.

Mutta vapaaohjelmakilpailu sekoitti pakan. Kuuteen kaatumiseen sortunut Crystal Ice putosi vapaaohjelman yhdeksänneksi ja koko kilpailun kahdeksanneksi.

Junost voitti vapaaohjelman ja maailmanmestaruuden yli kymmenen pisteen erolla MM-hopeaa voittaneeseen Team Fintasticiin ja pronssille nousseeseen Musketeersiin.

Vapaaohjelmassa suomalaisten ohitse nousivat yllättäen USA:n Skyliners sekä Kanadan joukkueet Les Suprêmes ja Nexxice, mutta kaksinkertainen mitalikanta säilyi kuin säilyikin Suomessa. Edellisissä MM-kisoissahan suomalaiset ovat ottaneet kaksoisvoiton, Musketeers kultaa ja Fintastic hopeaa.

Valmentajat Kaisa Arrateig ja Anu Oksanen olivat tyytyväisiä, sillä minimaalisten piste-erojen kovatasoisessa kilpailussa joukkueet olisivat yhtä hyvin voineet seurata palkintojen jakoa katsomosta. Lopputulos oli myönteinen yllätys.

– Hopea oli hyvä saavutus varsinkin, kun vapaaohjelmaan tuli muutama harmillinen kaatuminen. Olemme todella tyytyväisiä tulokseen, valmentaja Kaisa Arrateig summaa

– Musketeersin tytöt tekivät niin hyvän vapaaohjelman kuin ikinä osaavat. Nousimme neljänneltä tilalta ja nyt on pronssia tuliaisiksi kotiin, Anu Oksanen arvioi kisan päätöstä.

teksti Marita Kokko
kuva Eeva Sunnari
Taitoluistelu-lehti 2/2017