Tapahtumat

French Cup kuin MM-Tukholman kenraaliharjoitus

1 helmikuun, 2018

Helsinki Rockettes, Marigold IceUnity ja Team Unique osallistuvat kaikki perjantaina käynnistyvään muodostelmaluistelun 24. French Cupiin Rouenissa. Kilpailu on mini-MM, sillä mukana ovat hallitseva maailmanmestari Paradise Venäjältä ja MM-pronssimitalisti Kanadan Nexxice. Suomalaiset käyvät Rouenissa myös keskinäistä kilpailua kauden parhaista pisteistä, jotka tuovat lopulta paikan MM-kisoihin Tukholmaan huhtikuussa.

Nyt Suomen seasons best -tulos on Helsinki Rockettesilla. Se luisteli voittoon kaksi viikkoa sitten Neuchâtelissa kokonaispisteillä 202,96. Neuchâtel Trophyn jälkeen ei valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan ole juurikaan tehty muutoksia joukkueen ohjelmiin. Väliviikkoina on palauduttu ja harjoiteltu tavoitteena tehdä omat parhaat suoritukset Rouenissa.

-Neuchâtelista jäi erityisen hyvä mieli siitä, että joukkue pystyi hyviin suorituksiin kahtena päivänä. Omaan vahvaan ja varmaan työhön pyrimme myös Rouenissa. Ennen kaikkea nyt on metsästettävä hyviä luisteluja ja katsottava sitten, mitkä pisteitä ne tuovat.

Marigold IceUnity on hallitseva MM-hopeamitalisti, joka edusti Suomea marraskuussa Shanghai Trophyssa, Kansainvälisen Luisteluliiton kutsukilpailussa lajin viidelle kärkimaalle. Joukkue sijoittui hopealle kilpailussa, jossa voiton vei Paradise. Rouen on Marigoldille tämän kauden ensimmäinen kansainvälinen kilpailu Euroopassa.

-Sekä Shanghai että Rouen, ovat todella kovia kilpailuja. Venäläiset ovat suorituksissaan vahvoja. Me vastaamme työstämällä omia vahvuuksiamme, muodostelmaosaamista ja yhdessä tekemisen energiaa, valmentaja Anu Oksanen painottaa.

Myös Team Unique osallistui jo Neuchâtel Trophyyn ja sijoittui siellä toiseksi. Kilpailussa joukkue ei valmentaja Mirjami Penttisen mukaan päässyt tasolleen, sillä tekemisestä puuttui tunne ja sen mukana paljon muutakin.

-Nyt on tehty moukarilla töitä sekä päässä että jalassa. Osaamisesta ei ole puutetta, mutta meidän on pitänyt löytää uudelleen toisemme, tunteella luistelu ja täysillä tekeminen. Lähdemme French Cupiin hyvillä mielin, sillä nyt on tehty kaikki, mihin on pystytty.

Suomalaisista junioreista French Cupissa kilpailevat Kaarinan Dream Edges ja ETK:n Reflections.

Noviiseista Rouenissa ovat mukana ETK:n Blue Arrows, HTK:n Finettes sekä HSK:n Team Dynamique.

 

Kilpailun live stream osoitteessa https://www.facebook.com/103117066417404/videos/1741377209258040/

Aikataulu, osallistujat ja tulokset: http://www.frenchcup.fr/en/event-info/event/2018/

Facebook: French Cup 2018

 

Teksti: Marita Kokko
Kuva: Blue Arrows, Sari Niskanen