Tapahtumat

Helsinki Rockettes parhaana suomalaisena toinen

Venäjän Paradise luisteli Finlandia Trophy Espoon muodostelma­luistelukilpailun voittoon

9 lokakuun, 2021 STLL Antti Lehto

Finlandia Trophy Espoon kolmannen kilpailupäivän päätti kovatasoinen muodostelmaluistelun lyhytohjelmakilpailu, jossa mukana oli jopa neljä maailmanmestaruuden voittanutta joukkuetta. Kyseessä oli Challenger-sarjan yhteydessä järjestetty kutsukilpailu.

Voittoon luisteli Venäjän kolminkertainen maailmanmestari Paradise pistein 75,39. Usein klassisiin musiikkivalintoihin luottanut joukkue oli uudistanut tyyliään, ja luisteli uuden lyhytohjelmansa Gypsy Kingsin vauhdikkaissa latinalaisrytmeissä.

– Tämä ei ollut paras suorituksemme, mutta kausi on vasta alussa, ja tästä on hyvä jatkaa. Nautimme kilpailemisesta ja suomalaisyleisö oli todella kannustava ja lämmin, kiitti Paradise-joukkueen kapteeni Anna Shkurdai.

Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes luisteli itsevarmasti ja onnistui naisellisessa Femme Fatale -teemaisessa ohjelmassaan. Joukkue oli kilpailussa toinen pistein 70,38.

– Olemme saaneet eläytymisen jo hyvälle tasolle tässä vaiheessa kautta, ja oli ihanaa esiintyä liveyleisön edessä. Pisteissä on vielä parantamisen varaa, mutta jatkamme harjoittelua, totesi kapteeni Nona Vihma.

Helsinki Rockettes keräsi kauden ensimmäisestä kilpailustaan lyhytohjelmapisteet 70,38.
Helsinki Rockettes keräsi kauden ensimmäisestä kilpailustaan lyhytohjelmapisteet 70,38.

Kolmanneksi sijoittui Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique, joka esitti lyhytohjelmansa ”Merci” vauhdikkaasti, tarkasti ja viimeistellen. Pisteitä joukkue keräsi 69,47.

– Yleisön kannustus sytytti meidät, ja sai hymyn huulille. Suorituksemme oli perusvarma treenisuoritus, kertoi joukkueen kapteeni Tuuli Mäkinen.

Team Unique avasi kautensa Finlandia Trophy Espoossa pistein 69,47.
Team Unique avasi kautensa Finlandia Trophy Espoossa pistein 69,47.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity oli ainoana joukkueena päättänyt pitää edellisen kauden Nordic Spirit -lyhytohjelmansa. Joukkue toi jäälle pehmeän ja lyyrisen kokonaisuuden, mutta joukkueen suoritusta rikkoi kaatuminen läpimenossa sekä muutamat horjahdukset. Pisteitä joukkue keräsi 63,08, joka toi neljännen sijan.

Espoo Synchronized Skatersia edustava Lumineers tulkitsi lyhytohjelmassaan teemaa Dance Macabre – kuolemantanssi sijoittuen viidenneksi. Joukkue luisteli onnistuneen ja voimakkaan kokonaisuuden ja sai pisteitä 57,40. Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges teki Finlandia Trophyssa debyyttinsä SM-seniorisarjassa. Prodigyn musiikkiin tehty ohjelma sytytti yleisön ja toi jäälle menevän ja mielenkiintoisen koreografian. Ohjelmaa rasitti kuitenkin kolme kaatumista, ja joukkueen pistesaalis oli lopulta 50,95.

Finlandia Trophy Espoon muodostelmaluistelukilpailun tulokset.

Lue myös