Tapahtumat

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu

Team Unique avasi kautensa voitokkaasti

3 marraskuun, 2019 STLL Antti Lehto ja Sari Niskanen

SM-sarjojen muodostelmaluistelijat aloittivat lauantaina kilpailukauden Espoossa. Joukkueet kilpailivat paikoista maaliskuun SM-kilpailuihin, mutta samalla kyseessä oli yksi näyttöpaikoista matkalla kevään MM-kilpailuihin.

HSK:n Team Unique oli seniorisarjan ylivoimainen voittaja 216,69 pisteellä. Toiseksi sijoittui HL:n Marigold IceUnity pistein 204,26 ja kolmanneksi HTK:n Helsinki Rockettes 204,19. ESS:n Lumineers oli neljäs.

Viime vuonna MM-kotikisoista pudonnut Team Unique liukui uuteen kilpailukauteen sisuuntuneena. Jo lyhytohjelman asenteellinen Bad Que vei joukkueen ykköseksi selkein piste-eroin. Sunnuntain vahva vapaaohjelma Betrayed kertoo petetyn naisen tarinaa, jossa joukkue käy läpi jäällä tunneskaalan raivosta, kostoon ja ymmärrykseen. Joukkueen kapteeni Iines Saalasti iloitsi kuullessaan kauden aloituskilpailun pistesaaliin ja sijoituksen. 

– Tämä oli meille ikään kuin vahva treenisuoritus, tosi hyvä kauden aloitus. Voitto tuntuu hienolta, Saalasti sanoo.

Marigold IceUnityn vapaaohjelma Tribute to Notre Dame jäi voittajallle 3,76 pistettä. Varsinainen ero syntyi kuitenkin jo lauantain lyhytohjelmassa, jossa Marigold oli vasta kolmas. Helsinki Rockettesin vapaaohjelma Haavoittunut enkeli oli vaikuttava kokonaisuus, mutta kaksi kaatumista rokotti ohjelman kokonaisuutta ja se jäi vapaaohjelmaosion kolmanneksi.

Junioreiden voitto Team Fintasticille

Juniorisarjan voiton vei jo lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtanut HTK:n Team Fintastic. Joukkue keräsi 182,39 pistettä ja jätti toiseksi tulleen Kaarinan Dream Edgesin 5,53 pisteen päähän. Kaksikko oli karkumatkalla jo lauantain lyhytohjelman jälkeen. HSK:n Team Mystique nousi lyhytohjelman viidenneltä sijalta kolmanneksi pistein 165,98.

Team Fintastic aloitti kautensa vahvasti ja oli ykkönen niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassa. Kokonaiskilpailuin voitto lohkesi pistein 182,39.

Team Fintasticille voitto maistui; kaksi viimeistä vuotta Dream Edges on hallinnut kotimaisia kilpailuja junioritasolla. Team Fintasticin vapaaohjelma Anesthesia oli sunnuntaina taidokas ja väkevä kokonaisuus. Joukkue esitti leikkaussalin potilasta, joka kokee nukutettuna unen eri vaiheita painajaisineen ja unelmineen. Ohjelma päättyy heräämiseen. Sunnuntaina heräämössä oli riemukas tunnelma.

– Tämä voitto ja koko viikonloppu tuntuvat niin hyvältä kuin vain voi. Olemme treenanneet koko syksyn todella kovaa ja nyt se maksaa itsensä takaisin, sanoi Team Fintasticin valmentaja Milja Sarkkinen kapteeni Emma Kaskisen säestäessä vierellä.

SM-noviisien lohkovoittoihin Finettes ja Team Dynamique

Noviisisarja oli jaettu kahteen lohkoon, josta ykköslohkoon kuuluvat joukkueet esittivät lauantaina vapaaohjelmansa. Ylivoimaiseen voittoon luisteli HTK:n Finettes pistein 86,40. HL:n Starlights oli toinen 78,51 pisteellä ja Kaarinan Diamond Edges kolmas pistein 70,23.

Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes voitti SM-noviisien ensimmäisen lohkon muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailuissa lauantaina. Valmentaja Laura Spiridovitsh (oik.) iloitsi joukkueen upeasta kauden avauksesta, joka palkittiin pistein 86,40.

Lohkon kaksi joukkueet kilpailivat sunnuntaina. Kakkoslohkon voittoon luisteli HSK:n Team Dynamique pistein 73,88. EsJt:n Valley Bay Synchronics nappasi hopeaa pistein 71,73 ja ETK:n Blue Arrows oli kolmas pistein 64,85.

HSK:n Team Dynamique luisteli vahvasti Dreaming in New York -ohjelmallaan kakkoslohkon voittoon.

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailun kaikki tulokset.

Lue myös