Tapahtumat

MM-edustajaksi Marigold IceUnity

Team Uniquelle talviuniversiadien voitto

9 maaliskuun, 2019 JA KUVAT STLL

Team Unique on voittanut talviuniversiadien muodostelmaluistelukilpailun Venäjän Krasnojarskissa pistein 228,79 ennen toiseksi tullutta Marigold IceUnitya 224,97. Marigold IceUnity nimettiin kuitenkin välittömästi kilpailun jälkeen Suomen toiseksi edustajaksi MM-kilpailuihin, jotka luistellaan Helsingissä 12.–13. huhtikuuta.

Suomen Taitoluisteluliiton kriteerien mukaisesti talviuniversiadien jälkeen korkeimman Season´s Best pistesaaliin hallitsija valitaan MM-kilpailuihin. Marigold IceUnity luisteli kotimaiset kärkipisteet, 229,56, helmikuun alussa kansainvälisessä French Cupissa. Team Unique hävisi MM-edustuksen vain 0,77 pisteellä. Viikko sitten Suomen mestaruuteen luistellut Helsinki Rockettes lunasti liiton kriteerien mukaisesti mestaruudellaan MM-edustuspaikan. Joukkue ei ollut mukana Krasnojarskissa.

Jännitys viimeiseen asti

Lauantaiaamuna ensimmäisenä luistelleen Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen joutui jännittämään tavallista enemmän kilpakumppaninsa Team Uniquen lopullisia pisteitä. Team Uniquella oli kilpailussa johtopaikka vielä lyhytohjelman jälkeen, mutta Marigold IceUnity arvioitiin vapaaohjelman ykköseksi. Taistelu Season´s Best pisteistä oli tiukkaa. Ratkaisevien pisteiden ilmestyessä tulostauluun puhalsi Oksanen syvään henkeä. 

– Olemme koko kauden joutuneet monesti taistelemaan kuten nytkin, kun kävimme tiukkaa taistoa Team Uniquen kanssa MM-edustuksesta. Joukkueeni taistelee aina kun se laitetaan tiukkaan paikkaan ja osoitti täälläkin vahvuutensa.

”Joukkueeni taistelee aina kun se laitetaan tiukkaan paikkaan.”

Valmentaja on todella ylpeä joukkueestaan, joka on luistellut koko kauden sitkeästi kohti tavoitettaan.

– MM-edustuspaikka ja maailmanmestaruuden puolustaminen on ollut meille tämän kauden ehdoton tavoite.

Team Uniquelle talviuniversiadien voitto jäi hetkellisesti kirvelevän tappion varjoon.

–Teimme niin paljon kuin pystyimme, joka ei tällä kertaa riittänyt MM-paikkaan. Meillä oli kauden aikana monta mahdollisuutta ja aika monta niistä tuhlattiin. Ei tässä nyt auta mikään muu kuin mennä eteenpäin, joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen tuumasi.

 

Talviuniversiadien tulokset.


Marigold IceUnity on luistellut maailmanmestariksi viidesti, vuosina 2002, 2004, 2006, 2014 ja 2018. Rockettesilla mestaruuksia on kolme, vuosilta 2008, 2010 ja 2011. Team Unique on voittanut maailmanmestaruuden urallaan kerran, vuonna 2013.