Tapahtumat

Suomalaiset ennätyspisteisiin Neuchâtel Trophyssa Sveitsissä

Marigold Ice­Unitylle hopeaa ja Team Uniquelle pronssia

13 helmikuun, 2022 STLL Antti Lehto, Marigold IceUnity ja Team Unique

Venäjän Paradise nousi voittoon seniorisarjassa Neuchâtel Trophyssa lauantaina. Marigold IceUnity taipui toiselle tilalle, ja Team Unique oli lopputuloksissa kolmas. Molemmat suomalaisjoukkueet tekivät kuitenkin laadukkaat ohjelmat ja paransivat reippaasti kauden ennätyspisteitään.

Pietarilainen Paradise ei vapaaohjelmassaan jättänyt enää tilaa virheille. Se luisteli tarkasti ja vauhdilla Simson ja Delila -teemaisen ohjelmansa, josta se ansaitsi pisteet 157,59 ja kokonaispisteet 234,42.

Marigold IceUnity luisteli kauden parhaat pisteensä Neuchâtel Trophyssa Sveitsissä ja sijoittui toiseksi Venäjän Paradisen jälkeen.
Marigold IceUnity luisteli kauden parhaat pisteensä Neuchâtel Trophyssa Sveitsissä ja sijoittui toiseksi Venäjän Paradisen jälkeen.

Ykköspaikalta vapaan päivään lähtenyt Marigold IceUnityn teki ohjelmansa From Darkness to Light varmoin elementein, joskin suoritukseen osui yksi kaatuminen ryhmänoston päätyttyä. Joukkue sai kuitenkin vapaaohjelmastaan huippupisteet 150,34.  Marigoldin kokonaistulos 230,54 pistettä nosti sen Suomen senioreiden Season Best -tuloksen haltijaksi.

 – Marigoldin vapaaohjelma oli tällä kertaa vahvasti taisteltu. Ohjelmaan osui pieniä juttuja, mutta kehitys on koko ajan ylöspäin. Vaikka suoritus ei onnistunut täydellisesti, saimme silti tällaisen tuloksen. Olemme saamassa joukkueen kuntoon sairastelujen jälkeen ja pääsemme treenaamaan jälleen kunnolla, valmentaja Anu Oksanen totesi. 

Team Uniquen A Star is Born -elokuvan teemaa myötäilevä ohjelma eteni kilpailussa vaihtuvin tunnelmin virheittä ja toi joukkueelle kauden ykköspisteet 149,40. Yhteispisteet 225,06 ovat joukkueen kauden paras kokonaistulos.

Team Unique säilytti lyhytohjelman jälkeisen komannen tilansa kokonaispisteissä Neuchâtel Trophyssa Sveitsissä.
Team Unique säilytti lyhytohjelman jälkeisen komannen tilansa kokonaispisteissä Neuchâtel Trophyssa Sveitsissä.

Suomalaiset kohtaavat seuraavan kerran maaliskuun 5.–6. päivänä SM-kilpailuissa Tampereella. Kilpailun jälkeen selviää, mitkä kaksi Suomen seniorijoukkueista lunastavat matkaliput MM-kilpailuihin Kanadaan.

Musketeers voittoon ennätyspistein

Junioreiden MM-kilpailuihin valittu Musketeers lensi taikamatollaan selvään voittoon Neuchâtelissa. Joukkueen vapaaohjelma sujui vahvasti ja toi pisteet 131,40. Onnistunut vapaaohjelma nosti kokonaistuloksen 201,82 pisteeseen, joka on kotimaisten junioreiden kauden paras pistemäärä.

Toiseksi juniorisarjassa luisteli USA:n Northernes kokonaispistein 173,30 ja kolmanneksi saman maan Starlights kokonaistuloksella 158,53 pistettä. USA:n kolmas joukkue DC EDGE oli vielä lyhytohjelmien jälkeen toisena, mutta sen vapaaohjelman elementit sulivat viiteen kaatumiseen. Joukkue jäi neljänneksi pistein 149,64.

Tissot Neuchâtel Trophy -kilpailun tulokset.