Henkilöt

Marigoldissa luistelevat sisko ja sen veli

29 syyskuun, 2018

Kauden alun uutinen oli, että Marigold IceUnityn riveissä on nyt sen historian ensimmäinen miesluistelija, Simoeemil Nurmela. Harva kuitenkaan huomasi, että Kaarinasta siirtyi Marigoldiin kaksi Nurmelaa.

Viime kaudella Dream Edges -juniorijoukkueessa Suomen mestareiksi luistelleet kaksoset Simoeemil ja Saarastiina Nurmela ovat saaneet jo tuntumaa uuteen joukkueeseensa. Molemmat kertovat viihtyvänsä, sillä siirtyminen juniorista senioriksi vie uudelle tasolle luistelu-uralla. Vaihto Marigoldiin oli 19-vuotiaille kaksosille iso muutos siksikin, että se vaati myös muuttokuorman Kaarinasta Helsingin Oulunkylään.

– Tietenkin on haaste lähteä uuteen joukkueeseen ja luopua kaikesta totutusta. Sopeutuminen on projekti, joka ei koskaan tule ihan valmiiksi, mutta jokainen viikko ja treeni vie aina eteenpäin. Esimerkiksi luistelutyyli alkaa vähitellen näyttää samalta, toteaa Simoeemil.

– Tuntuu hyvältä, että pääsee oppimaan paljon uutta. Koska ehdin olla junioreissa jo pitkään, tarjoavat senioritason vaatimukset myönteistä haastetta. Tehokas treeniohjelma kohti kisakautta motivoi vahvasti, Saarastiina kertoo.

Kaksosuudesta on molempien mielestä hyötyä sopeutumisessa, koska vieressä on toinen, jolle voi jutella joukkueen asioista ja purkaa päivän tapahtumia. Mutta muustakin sisarukset puhuvat.

– Elämä ei ole pelkkää luistelua, vaikka me molemmat olemme luistelijoita henkeen ja vereen, Simoeemil kuittaa.

Saarastiina on tehnyt kesän töitä ja miettii vielä, sopisiko talveen myös opiskelua. Simoeemil on aloittanut opinnot Haaga-Heliassa

Saarastiinalle ja Simoeemilille on uutta kulkea treeneissä hallilta toiselle, vaikka treenihalleja kaarinalaisillakin on useampia.

– Siirtymät tuntuvat ihan normaalilta kulkemiselta, koska jäähalleja on rajoitetusti käytössä. Pääkaupungissa julkiset toimivat kuitenkin hyvin, ja siirtymiin saa myös joukkuelaisilta kimppakyytejä.

Itse asiassa Simoeemil kävi Marigoldin testeissä jo keväällä 2017, mutta elämäntilanne ei antanut mahdollisuutta vaihtaa seuraa. Tähtäimessä oli ollut puolustusvoimien urheilukoulu, mutta pääsy sinne osoittautui vaikeaksi. Nyt hän on lykännyt menoa armeijaan ja hakee myöhemmin puolustusvoimien urheilukouluun Santahaminaan  viisinkertaisen maailmanmestarijoukkueen jäsenenä.

– Kun ollaan senioritasolla ja lajin pyramidin huipulla, saattavat ovet ehkä aueta helpommin, hän arvioi.

Tule katsomaan lauantaina 6.9.2018 Finlandia Trophy Espooseen, kun Marigold IceUnity ja muut huippujoukkueet avaavat kilpailukautensa.

TEKSTI Marita Kokko KUVA Sari Niskanen