Seurassa

Outokummun Taitoluistelijat: Toimintaa pienellä porukalla

12 lokakuun, 2018

Outokummun Taitoluistelijat on Suomen Taitoluisteluliiton uusimpia ja samalla myös pienimpiä seuroja. Joulukuussa 2016 toimintansa käynnistänyt seura pyörii vasta noin parinkymmenen aktiiviharrastajan voimin.

– Lasten ja nuorten pääseminen säännöllisesti harrastuksiin ei ole seudullamme aina ongelmatonta. Aikuiset käyvät usein töissä kotipaikkakunnan ulkopuolella ja lapset ovat muualla koulussa. Kuljetusten järjestäminen harrastuksiin vaatii perheiltä paljon, sanoo seuran puheenjohtaja ja valmennuksesta vastaava Ursula Åberg.

Pieni harrastajamäärä hankaloittaa tietysti taitolajin vaatimien harjoitusmäärien järjestämistä. Pienellä porukalla ei yksinkertaisesti voi maksattaa kohtuuttomia kuluja. Mutta, kuten Ursula Åberg korostaa, pienellä sakilla on joustava toimia, pieneen sakkiin on mahdollisuus järjestää jokaiselle halukkaalle oma harrastuspaikkansa.

”Meillä ei ole ikä- tai tasokriteerejä. Jokaiselle halukkaalle löytyy aina harrastusmahdollisuus.”

Seuran tavoite on ollut alusta alkaen mahdollistaa taitoluistelu kaikille.

– Meillä ei ole ikä- tai tasokriteerejä. Jokaiselle halukkaalle löytyy aina harrastusmahdollisuus. Ryhmissä edetään omien tavoitteiden mukaisesti ja halutessaan voi myös kilpailla. Meillä on ollut mukana myös erityislapsia ja -nuoria. Nyt markkinoimme samaa mahdollisuutta aikuisille. Esimerkiksi ADHD-häiriöstä kärsiville taitoluistelu on erinomainen keskittymiskykyä tukeva harrastus, Åberg kertoo.

Seuralla on tarjota jääaikaa vain muutama tunti viikossa, mutta harrastusta tuetaan monipuolisin oheisharjoittein.

– Ja meiltä saa aina halutessaan myös kotona tehtäviä harjoitteita. Ne ovat olleet varsin suosittuja.

Alkanut kausi Outokummussa on ollut uuden opettelua, sillä seuran on tarkoitus valmistaa ensimmäisiä luistelijoitaan kilpailemiseen.

– Nyt puhumme joistakin lähialueen kilpailuista tintit- tai taitajat-sarjoissa. Luistelijoilla on kova into päästä kilpailuihin, mutta me otamme ihan rauhallisesti. Aika näyttää, kuka on valmis kokeilemaan, Ursula Åberg kertoo.

TEKSTI Kaisa Viitanen KUVA Jesse Partanen / Outokummun Taitoluistelijat

Lue myös, millaista toimintaa on Suomen pohjoisimmassa taitoluisteluseurassa Rovaniemellä.