Seurassa

Taitoluisteluliiton muutto ohi

14 helmikuun, 2018

Suomen Taitoluisteluliiton toimisto selvisi isosta muuttourakastaan ja palvelee nyt entistä paremmissa tiloissa Helsingin Pitäjänmäessä.
Taitoluisteluliitto on monien muiden lajiliittojen ja urheilujärjestöjen tapaan pitänyt pitkään majaa Helsingin Pasilassa, entisessä SLU- ja nykyisessä VALO-talossa. Tammikuussa se muutti Pitäjänmäkeen, Valimotie 10:een. Valimotien peruskorjatussa kiinteistössä on nyt koti niin Suomen olympiakomitealla kuin 50 muulla erilaisella urheiluorganisaatiolla. Uusissa tiloissa työskentelee lähes 400 työntekijää.

– Taitoluisteluliitto on asustanut Pasilassa Radionkadun talossa vuosikymmeniä, joten jokainen voi arvata muuttourakan suuruuden. Muuttoa lähdettiin valmistelemaan jo marraskuusta lähtien, ja sen aikana koettiin monta puhdistavaa läpikäyntiä ja muisteluhetkeä, Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo kuvaa hauskoin sanakääntein.

Taitoluisteluliiton toimiston muutto saatiin päätökseen tammikuussa.

Taitoluisteluliitto toimitti varsin paljon historiallista aineistoa sekä Urheilumuseoon että Urheiluarkistoon.

Liitolla on uudessa toimipisteessään pienemmät toimitilat kuin vanhat olivat. Varastotilat ovat kuitenkin isommat. Vaihto tähän suuntaan on erittäin järkevä. Vielä järkevämpää Valimotie 10:n kiinteistössä on se, että siellä on paljon tiloja, joita eri järjestöt voivat käyttää yhdessä.

Valimotie 10:n tilojen viimeistelytyöt jatkuvat vielä kevääseen, mutta Suomen Taitoluisteluliiton toimisto toimii jo normaalisti. Toimiston väki muistuttaa seuraavaa:

Mikäli olet tulossa asioimaan Taitoluisteluliittoon, muistathan aina soittaa etukäteen. Tiloissa ei pääse kulkemaan vapaasti, vaan vieraat noudetaan erikseen aulatiloista. Sopimalla tulostasi varmistat myös, että henkilö jota olet tulossa tapaamaan, on sinä päivänä paikalla.

Taitoluistelu-lehti 1/2018