Seurassa

Suomi-kuvia jäällä Ylöjärvellä

10 heinäkuun, 2017

Suomi100-juhlavuosi on näkyvästi koko kauden innostanut myös taitoluistelijoita. Ylöjärvellä Uplakers Taitoluistelu valitsi sen myös kevätnäytöksensä aiheeksi. ”Minun Suomeni – Suomi 100 vuotta” -näytös oli valtioneuvoston päätöksellä osa Suomen juhlavuoden ohjelmaa.

Tampereen kupeessa Ylöjärvellä toimiva Uplakers on kahdeksan vuotta sitten perustettu jääurheiluseura, joka tarjoaa harrastustoimintaa ja valmennusta niin jääkiekkoilijoille kuin taitoluistelijoille.

Nuoressa seurassa on kaikkiaan yli 500 harrastajaa, heistä noin 250 on taitoluistelijoita.

Uplakers Taitoluistelu päätti tällä kaudella ottaa ison haasteen vastaan, ja se valmisti kevään päätteeksi ”Minun Suomeni – Suomi 100 vuotta” -näytöksen.

Näytöspäivänä 9.huhtikuuta Ylöjärven jäähallin jäällä esiintyivät kaikki seuran taitoluistelijat ja lisäksi pieni joukko seuran jääkiekkoilijoita.

Näytöksen juonnot oli valittu suomalaisista teksteistä, runoista ja lauluista. Tekstikatkelmien johdattamana jäällä nähtiin kauniita ja hauskojakin tunnelmia ja kuvauksia Suomesta. Näytösohjelmien musiikit olivat tietenkin kaikki suomalaisia.

Uplakersin näytöksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat valmennuspäällikkö Maija Seppänen sekä toiminnanjohtaja/valmentaja Niina Laurikka yhdessä koko valmennustiimin kanssa.

”Minun Suomeni – Suomi 100 vuotta” -näytös esitettiin kahteen kertaan.

Uplakers Taitoluistelun kehitysryhmäläisiä ja harrasteryhmäläisiä sini- ja valkovuokkoja kuvaavassa esityksessään.

Taitoluistelu-lehti 3/2017