Seurassa

Raumalainen Siiri Heikkilä leireili kesällä Saksassa

13 elokuun, 2019

Raumalainen Siiri Heikkilä, 14, osallistui tänä kesänä kolmelle luisteluleirille, joista yksi järjestettiin Garmisch-Partenkirchenissä. SM-noviiseissa luisteleva Siiri kertoo, miksi matkasi Saksaan treenaamaan jo neljättä kertaa.

Miksi valitsit kesäleiripaikaksi juuri Garmisch-Partenkirchenin? 

Summer Camp 2019 Garmisch-Partenkirchenin järjestäjänä toimi seuramme päävalmentaja Susanna Malisen yritys Figureskating and Sport Services Susanna Malinen. Se vastasi järjestelyistä ja valmennuksesta. Tämä oli minulle nyt neljäs kerta, kun osallistuin kyseiselle leirille.

Ketkä kuuluivat matkaseurueesesi?

Leirimme kaikki osallistujat olivat Suomesta, suurin osa Raumalta. Minun vanhempani ja veljeni olivat matkassa myös. Valmentajat tulivat Figureskating and Sport services Susanna Malisen kautta.

Kuinka paljon leirillä harjoiteltiin?

Ensimmäisellä viikolla jäitä oli päivässä kaksi. Päivään kuului myös oheisharjoitus ja mentaalivalmennus. Meidät luistelijat oli jaettu kahteen ryhmään taitojen mukaan. Oheisissa harjoiteltiin vartalon hallintaa ja linjausta, luistelijan tukilihasten vahmistamista ja liikkuvuutta. Mentaalivalmennuksessa käytiin läpi keskittymistä, mielikuvaharjoittelua ja rentoutumista.

Jääharjoittelun painopisteenä olivat hypyt. Esimerkiksi Liina Malinen antoi oppeja perusluistelusta ja ilmaisutaidosta. Ensimmäisen viikon päätteeksi menimme päiväksi vaeltamaan. 

Toisella viikolla meitä luistelijoita oli vain muutama muu seurastamme. Myös ohjelma oli hieman erilainen kuin ensimmäisellä viikolla.  

Siiri Heikkilä treenasi Garmisch-Partenkirchenissä kaksi viikkoa heinäkuussa. Mukana oli paljon luistelijoita Rauman Taitoluistelijoista.

Oliko kaksi viikkoa kestävä leiri rankka? Kuinka jaksoit?

Ensimmäisellä viikolla harjoitukset alkoivat vasta yhdeksän–kymmenen aikoihin ja loppuivat iltapäivällä hyvissä ajoin. Päivällä oli aina parin tunnin ruokatauko. Illalla ehti aina hetkeksi kaupungille tai järvelle uimaan. Kävimme myös muutamaan kerran syömässä erilaisilla porukoilla. Toisella viikolla harjoitukset alkoivat välillä ennen jo kahdeksaa ja saattoivat loppua myöhemmin illalla. Päivällä olikin sitten pidempi tauko.

Hyvät yöunet ja pienet lepotauot auttoivat jaksamaan. Leirin aikana ehti tehdä myös muutakin. Garmisch-Partenkirchenissä on esimerkiksi hieno uimahalli ja kävin siellä oli parikin kertaa. 

Miltä tuntuu treenata kovaa, kun suurin osa kavereista hyppii mökkilaiturilta veteen?

Ei se minusta sen kummoiselta tunnu. Saan harjoitella ystävieni kanssa milloin missäkin. Saahan leireiltä uusiakin ystäviä. Ja ahkera harjoittelu palkitaan aina jossain kohtaa.  

Mitä uutta opit leirillä?

Opin kiinnittämään huomioni uusien elementtien pieniin yksityiskohtiin.

Siiri ja muut leiriläiset ehtivät myös vaeltamaan Garmisch-Partenkirchenin leirin aikana.

Kuinka paljon treenileiri maksoi?

Leiri maksoi 460 euroa ja se kattoi valmennuksen. Sen päälle tulivat vielä ruoka-, matka- ja majoituskulut. Vuokrasimme perheeni kanssa asunnon.  

Miten lomailit tänä kesänä muuten?

Leirien lisäksi olen käynyt Helsingissä ja ollut muuten Raumalla. Olen viettänyt aikaa kavereiden kanssa, ollut yleisöjäillä ja kotona. 

Olitko muilla leireillä tänä kesänä?

Olin toisella lomaviikolla seitsemän päivää kestävällä leirillä Kiteellä. Sitten tulin viikoksi takaisin Raumalle, minkä jälkeen lähdin Vierumäelle jäärippileirille. 

Tavoitteesi luistelijana ensi kaudelle?

Jatkan vielä ensi kaudella SM-noviiseissa. Tavoitteenani on luistella kisoissa mahdollisimman monta hyvää ja ehjää ohjelmaa kokonaisuuksina. Olisihan se myös hienoa oppia jokin kolmoishyppy. 

Info

Siiri Heikkilä, 14 vuotta (synt. 2004)

Seura: Rauman Taitoluistelijat

Siiri aloitti luistelun 3-vuotiaana vuonna 2008. 

Valmentajat: Susanna Malinen, Heidi Viitanen ja Melisa Lähdeoja

SM-noviiseissa kilpaileva Siiri harjoittelee jäällä noin 10 tuntia viikossa, minkä lisäksi hänellä on kaksi tuntia tanssia, kolme tuntia oheistreenejä ja tunti joogaa. 

Paras luistelusaavutus: Debytanttien kultafinaalin 8. sija.